Предна В момента Следва
PINK GET THE PARTY STARTED
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

Бургаският куклен театър бе отличен с награда ИКАР 2019

Бургаският куклен театър бе отличен с награда ИКАР 2019

С национална награда за сценично изкуство за 2019-та година "ИКАР" бе отличен Куклен театър - Бургас по време на 45-тата церемония на Съюза на артистите в България, която се проведе снощи в Народния театър "Иван Вазов" в София.

Наградата бе присъдена в категория "Куклен спектакъл" за постановката "Филифьонката, която вярваше в бедствия" от Туве Янсон. Сценарият и режисурата на спектакъла на Държавен куклен театър - Бургас е на Петър Тодоров, сценографията е на Ханна Шварц, а музиката на Петя Диманова. Видео дизайнът е дело на Владислав Илиев, а хореографията - на Петя Стойкова. В постановката е включен и гласът на Ицко Финци. В него участват Десислава Минчева - Тодорова в ролята й на Филифьонката и Неделина Роселинова в ролята на Гафсата. Наградата е излъчена от Гилдията на творците в кукленото изкуство.

Успешният спектакъл на бургаския куклен театър "Филифьонката, която вярваше в бедствия" е история за всички възрасти. По красив и поетичен начин той разказва за една странна Филифьонка, която живее сама на един отдалечен северен бряг. Тя толкова се бои да не й се случи някое бедствие, че почти не излиза от къщата си. Единственото живо същество наоколо е не по-малко странната Гафса. Двете са обречени да бъдат добри съседки, но страховете на Филифьонката им пречат.

Впечатляващият спектакъл се опитва да даде отговор на един вечен въпрос - "Всъщност, дали най-добрият начин да се освободиш от страха не е да преминеш през него?".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация