Предна В момента Следва
FELIX JAEHN AIN'T NOBODY (LOVES ME BETTER) FEAT. JASMINE THOMPSON

Power news

Бургаският композитор на шахматни задачи Диян Костадинов е четвърти

Бургаският композитор на шахматни задачи Диян Костадинов е четвърти

Броени дни след като спечели бронзов медал на Световната купа по шахматна композиция, бургаският шахматист Диян Костадинов се представи отлично и на Световното първенство. За втори пореден път само половин точка го раздели от медал и той се класира на четвърто място в раздел Обратни матове.

Пет от общо шестте шахматни задачи, с които Диян участва на първенството, са получили много високи оценки и автоматично влизат в Албума на ФИДЕ (Световната организация по шахмат), в който се публикуват най-класните задачи в света на всеки три години. Една от задачите на бургазлията, с която той спечели Златен Олимпийски медал през 2016 г., е сред най-високо оценените на първенството и се нарежда на трето място в раздела, веднага след двете задачи на световния шампион Андрей Селиванов от Русия.

В първенството се включиха 266 шахматни композитори от 42 държави, с общо 2831 задачи. Най-добре от българските участници се представи Петко Петков, който спечели сребърен медал в раздел Феерични задачи, а Велко Александров дели 97-98-мо място в раздел Помощни матове.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация