Предна В момента Следва
TINI Y MAU Y RICKY RECUERDO

Power news

Бургаските читалища ще кандидатстват за финансиране и по европейски проекти

Бургаските читалища ще кандидатстват за финансиране и по европейски проекти

Читалищата, които се намират на територията на община Бургас, да бъдат по-активни и да кандидатстват за финансиране и по европейски проекти. Това се споразумяха по време на работна среща читалищните дейци и председателят на постоянната комисия по култура и читалищна дейност към Общински съвет - Бургас Веселин Пренеров.

Читалищата поеха ангажимент до края на април да представят цялостна програма и информация за дейността, кръжоците и събитията, които ще организират през годината. На тази основа ще бъде изготвен единен регистър, който ще бъде качен на официалния сайт на Община Бургас - www.burgas.bg. Така на едно място и само с един клик, всеки който иска ще може да намери информация за читалищната дейност.

На 5 юни на открита сцена "Охлюва" от 10.00 до 20.00 часа ще се проведе общински преглед на всички певчески и танцови формации към читалищата в Бургас като символичен подарък за всички жители и гости на града.

Участниците в срещата се обединиха около идеята да се събират периодично, за да обсъждат всички идеи и въпроси, свързани с тяхната дейност, с което да се оптимизира още повече работата на читалищата.Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация