Предна В момента Следва
DIPLO ON MY MIND (PURPLE DISCO MACHINE REMIX)

Power news

Бургаски ученик спечели златен медал на Международна олимпиада по астрономия

Бургаски ученик спечели златен медал на Международна олимпиада по астрономия

Стефан Иванов е ученик в IX клас от Природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков".  Той спечели златен медал и получи диплом за най-висок резултат от всички участници в олимпиадата по астрономия, която се проведе в руския град Казан. Там се представи отлично целият български отбор. Нашите деца се завърнаха общо четири медала - един златен, два сребърни и един бронзов. 

Стефан представя достойно у нас и по света школата по астрономия и астрофизика към ПМГ Бургас. Тя е основана през 2010 година и оттогава развива интереса на учениците в областта на астрономията. В програмата ѝ влиза подготовка за Националната олимпиада по Астрономия и обучение за реална работа с телескопи и наблюдателни данни. След пет години на усърдна работа, школата се наложи като една от най-успешните в България. Общо шест нейни ученици са достигали до разширения състав на Националния отбор по Астрономия, а двама от тях и до международна олимпиада. 

През 2014 г. Христина Илиева е първият участник от школата, който представя България на Международната олимпиада по Астрономия и Астрофизика в Румъния. Същата година Стефан Иванов получава квота за Международната олимпиада по Астрономия в Киргизстан, където завоюва бронзов медал в младша възрастова група. В Русия той спечели златото при старшата възраст, а български ученик стана абсолютен победител в такова състезание за първи път.Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация