Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Бургас ще е домакин на ХХI Национална ученическа философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ”

Бургас ще е домакин на ХХI Национална ученическа философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ”

      Бургас ще е домакин на ХХI Национална ученическа философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ”, която ще се проведе на 16 и 17 март в СУ “Епископ Константин Преславски”.

    Събитието традиционно е част от Националния календар на извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката. Организатори на проявата са Регионално управление на образованието – Бургас и училището домакин. Работата на конференцията ще протече в три възрастови групи:

–    За учениците от IV до V клас предизвикателството ще бъде под мотото “Приказки с неочакван край” и те ще имат за задача да довършват приказка по избор, като акцентират върху морални качества и духовни ценности.

–    Учениците от VI до VIII клас ще представят проекти на тема: “Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.”– „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент Екзюпери.

–    Най-големите участници – IX – XII клас  ще трябва да защитават  есета, разкази, разсъждения по зададените предварително теми:    

„Колкото по-напред отива разумът, толкова по-силно скърца със зъби фанатизмът.“ (Франсоа-Мари Аруе – Волтер)

„В условията на тирания е по-лесно да действаш, отколкото да мислиш.“ (Хана Аренд)

„Човек винаги е свикнал да дири причините и за доброто, и за лошото вън от себе си. А те са вътре в нас.” (Димитър Талев)

Уменията на учениците ще бъдат оценявани от жури, в което са включени експерти от МОН и водещи преподаватели по философия в университетите и средните училища в страната.

Философска образованост и гражданска позиция ще отстояват 90  ученици от над 30 училища от цялата страна.

"И тази година ще бъдем заедно на ученическата философска конференция „Човек – свят”. Ще почетем философията като царица на всички науки. Тя ще ни събере, за пореден път да споделим идеи, мисли и разсъждения. Надяваме се да изживеем заедно творческия и процес, както и да намерим нови съмишленици и приятели", каза за Пауър ФМ Кремена Русева от СУ “Епископ Константин Преславски”

 

Официалното откриване на събитието ще се проведе на 16.03.2017 година от 17:00 часа в Актовата зала на СУ “Епископ Константин Преславски”. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация