Предна В момента Следва
JUSTIN TIMBERLAKE CAN'T STOP THE FEELING!

Power news

Бургас се присъиденява към „Тракия икономическа зона”

Бургас се присъиденява към „Тракия икономическа зона”

По време на четвъртата годишна конференция „Индустриално строителство и инвестии 2017” стана ясно, че Бургас се присъиденява към проекта „Тракия икономическа зона” и се включва в клъстера Тракия икономическа зона. В ефира на Пауър ФМ инж. Пламен Панчев създател на „Тракия икономическа зона” сподели, че повече от половин година се водят преговори между Общината и клъстера по повод бъдещето и развитието на индустриалната зона в Бургас. Това са преговори за взаимно сътрудничество, които вече са финализирани.

„Тракия икономическа зона” е създадена преди 20 години като целта е привличане на инвестиции и развитие на чуждестранен бизнес на територията на нашата страна. Първият инвеститор е марката „Ferrero”, специализирана в производството на шоколадови изделия. Заводът е построен в  община Раковски на територия от 1000 дка. Към ден днешен на терени от Раковски, Пловдив, и други градове са позиционирани бъзнесът на още поне двадесет инвеститора, сред които ABB, канадската THE MAGNA – водещи в света в производството на автомобилни части,  DOBILE, английската William Hughes, които по – късно привличат и друг техен партньор. В момента интереса към България и проекта „Тракия икономическа зона”продължава и от там са в преговори с още трима инвеститори, каза още инж. Панчев. „Обединявайки нашите проекти, които са около Пловдив в един и по този начин се получи Тракия икономическа зона, виждайки проблемите с образованието и с квалификацията и повишаването производителността на труда, проблеми, по които ние работим 4 – 5 години имаме сериозни резултати. Това направи от предлагането на един празен терен: елате да си купите земя и да си направите фабрика до професионалния начин на работа по отношение на привличането и последните няколко години и по задържането и развитието на един инвеститор”.

 

На срещата стана ясно също, че има поне две сигурни изградени стратегии за Бургас. Той е привлекателен с наличието на едно от най – добрите пристанища в Черноморски регион, изключително добрите традиции в логистиката. Това е един отрасъл, който тепърва ще се развива. „Опитът доказва, че суровините за България пристигат именно през тази врата и  най – нормалното е производството на определени продукти да се извършва на място, там където е най – евтино и най – лесно стигат суровините и това е именно в Бургас, така че два приоритета се очертават много лесно имайки предвид силното развитие на града в туризма, тъй като всичките тези неща се свързват в едно добре работещо сътрудничество”, смята Пенчев.”Имайки възможността в последните години да работим с инвеститори в сектора на високите технологии, ние виждаме, че тези възможности могат много добре да бъдат приложени и при вас.”

 

Следствие на провелата се среща и споразумение имаме пълното основание да се надяваме за развитие на града и откриване на нови работни места, за повишаване стандарта на живот и  личностна реализация.

 



Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация