Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Бургас може да се снабди с нов нефтосъбирач

Бургас може да се снабди с нов нефтосъбирач

Бургас може да се снабди с нов кораб за почистване на нефтени разливи в Черно море, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при посещението си в Бургас. Той допълни, че „Басейнова дирекция” разполага с един нефтосъбирач, но в момента се осигурява финансирането за закупуване на втори. „По оперативна програма „Транспорт” са заявени финансовите средства. Сега се одобряват апликационните форми и когато това стане, ще започнат процедурите за закупуване. Планира се да бъде разположен в Бургас”, информира министърът. Московски допълва, че проектът е подготвян от предния програмен период.

Министър Московски припомни, че на Пристанище Бургас е бил решен и един дългогодишен екологичен проблем. „Един кораб дълго време не можеше да бъде изваден. След премахването му, успя да се освободи свободния оток на води в канала между езерото и морето”, обясн той.

Ивайло Московски коментира и проекта за изграждане на градска железница между гарата в Бургас, летището и Слънчев бряг. „Има проект, който да направи комуникацията между Централна ЖП гара и летище Бургас в Сарафово. Колегите обследват възможността за трасе за „лека градска железница”, която да стигне до Слънчев бряг.Там има съществуващо 20 км. трасе до Поморие”, обясни министърът и допълва, че след изграждането й, вероятно ще бъде предложено да се експлоатира на концесия. 

Информация и снимки: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация