Предна В момента Следва
ARMIN VAN BUUREN, SHARON DEN ADEL IN AND OUT OF LOVE

Power news

Бургас има нов Дон Жуан

Бургас има нов Дон Жуан

На сцената изгрява нов Дон Жуан. Това е 33-годишният бас Делян Славов, който идният вторник ще наметне пелерината на прочутия прелъстител за първи път пред бургаска публика. „Дон Жуан” ще се играе на 9 февруари от 19:00ч. в залата на Държавна опера-Бургас и ще ни припомни прочутата фраза за виното и жените като смисъл  на живота.
Освен на магнетичния певец, публиката ще има възможност да се наслади и на великолепните изпълнения на Костадин Мечков, който ще играе верния помощник Лепорелло, Тошо Герджиков, който ще се превъплъти в Комодор, Мария Цветкова, която ще чуем  като донна Анна, Георги Султанов като дон Отавио и Нона Кръстникова като  Елвира. Ролите на Мазето и Церлина са поверени съответно на Петър Тихолов и Ралица Ралинова. Режисьор на представлението е директорът на Държавна опера Бургас – Александър Текелиев, диригент е Ивайло Кринчев, а концертмайстор - Ваня Златева.


Делян Славов е сред изгряващите звезди на Бургаската опера. Той е възпитаник на НМА „П. Владигеров” и е специализирал в Българската академия „Борис  Христов” в Рим. Славов бебютира на оперната сцена именно в Бургас през 2003г. в ролята на Ферандо от "Трубадур". В репертоара му влизат ролите на: Дон Базилио от „Севилският бръснар” на Росини, Лепорело и Мазето от „Дон Жуан”, Цар и Рамфис от „Аида”, Крал Филип Втори от „Дон Карлос”, Захария от „Набуко”, Спарафучиле от „Риголето”, Банко от „Макбет”, Фиеско от „Симоне Боканегра” на Верди, Рудолфо от „Сомнамбула”, Оровезо от „Норма” на Белини, Тимур от „Турандот” на Пучини, Алеко и Старият циганин от „Алеко” на Рахманинов,  басовите партии от реквиемите на Моцарт и Верди. През 2014 година Делян Славов  печели второ място в ХV Международен конкурс за млади оперни певци „Борис Христов“.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация