Предна В момента Следва
AVA MAX SO AM I (FEAT. NCT 127)

Power news

Бургас и Тояма заедно в развитието си

Бургас и Тояма заедно в развитието си

Бургас и японският град Тояма ще си сътрудничат по три направления. Те са - съвременно градоустройство и планиране, обществен транспорт и социална  политика. Това стана ясно по време на посещението на 7-членната делегация от Япония, която пристигна във връзка с изпълнението на проекта "Световни градове". В него местните власти на Бургас и Тояма си партнират с Рига, Лайпциг и Векшьо. Проектът се финансира от Генерална дирекция "Регионална и урбанистична политика" на Европейската комисия, с подкрепата на организацията "Местни власти за устойчиво развитие" - ICLEI. 

Делегацията бе приета от кмета на община Бургас Димитър Николов. На срещата присъстваха още зам. - кметовете Атанаска Николова и д-р Лорис Мануелян, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, председателят на комисията по международни въпроси Георги Дражев.

Градоначалникът Николов заяви пред микрофон на Power FM "Неоценимо е съдействието, което предоставя ЕК в тази посока чрез инициативата "Световни градове". Това е изключително благоприятна среда за изграждането на перспективни партньорства". Той уточни, че Бургас е единствения български град, който участва в тази инициатива.

Въпреки огромните разстояния, които делят двата града, между тях има много общи неща - излазът към море и ентусиазмът да се развиват активно, като залагат приоритетно на устойчивите политики за градски растеж.

"Бургас е отличен пример за добре развит и устроен европейски град", заяви по време на срещата зам.-кметът на град Тояма - Джун Накамура. Той посочи още, че се надява паралелно с обмена на добри практики да се задълбочат връзки между двата града в различни сфери.Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  ALWAYS REMEMBER US THIS DAY
 • 2
  ALMA
  PERFECT
 • 3
  GEORGE EZRA
  SHOTGUN
 • 4
  ARIANA GRANDE
  BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
 • 5
  RAG'N'BONE MAN
  GIANT
Цялата класация