Предна В момента Следва
RAG'N'BONE MAN GIANT (PURPLE DISCO MACHINE REMIX)

Power news

Бургаската полиция със съвети за безопасни празници

Бургаската полиция със съвети за безопасни празници

Не е добра идея да се хвалим в социалните мрежи къде ще бъдем през празниците. Това каза в ефира на Power FM говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева, с цел предотвратяване на битовата престъпност. За всички, които почиват извън града, тя препоръча да се даде възможност на доверени близки, да могат да влизат в апартаментите, за да стимулират човешко присъствие там. Рандева съветва още да не се оставят големи парични суми без надзор или ценности на видими места. „Криенето в гардероби и дюшеци също не са удачни. Бих предложила много по-скришни места като например в кутия от натурален сок в хладилника, да бъдат скрити златните бижута. Паричните суми могат да бъдат поставени в захарница в кухнята или на други изненадващи скривалища. Хората са предсказуеми, затова е добре да се взимат предохранителни мерки като включване на СОТ”, посъветва Рандева. 

Според Рандева повече от спокойна е пътната обстановка на територията на град Бургас и на региона. „Катастрофите осъществени през изминалите Коледни празници, в по-голямата си част, са с материални щети. Имаше и комични ситуации. Визирам една самостоятелна катастрофа осъществена на територията на Поморие. Млада 21-годишна поморийка след употреба на алкохол е катастрофирала самостоятелно, обръщайки колата по таван. Тя е напуснала местопроизшествието, но сама се е явила в полицейското управление с молба за физическа сила, за да може автомобила да бъде преобърнат. Тя дори обещала, че след това ще се прибере с него направо вкъщи. Това обаче не се е осъществило, защото тя е задържана за срок от 24 часа, а след тестване с дрегер, се е оказало, че в кръвта и е имало 1,66 промила алкохол”, разказа говорителят на бургаската полиция. Според нея този комичен инцидент е показателен за това, че водачите не си дават сметка, че могат да причинят сериозни катастрофи, в които да пострадат не само те, но и останалите участници в движението.

Цветелина Рандева допълни информацията с още няколко случая, при които се шофира след употреба и на наркотичин вещества. При един от тях, млад мъж е употребил коктейл от кокаин, метамфетамин и марихуана. Тя е категорична, че орханителна и криминална полиция са на работните си места и се извършват специализирани полицейски операции, които се опитват да неутрализират броя на рисковите ситуации. Според нея, продължават някой шофьори да не се съобразяват с пътната маркировка, с изискванията за движение по пътищата. „Шофира се масово без предпазен колан, или с ръце заети от мобилни телефони. Защото незнайно как сега е най-важният разговор в живота им, който трябав да се проведе с риск да бъдем санкционирани”, каза още говорителят на полицията в града. 

 

Разговор на Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация