Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Бонуси за редовните пътници в градския транспорт

Бонуси за редовните пътници в градския транспорт

Да се дават бонуси на хората, които извършват по 4-5 служебни пътувания на ден с градския транспорт – това обмисля Община Бургас. В момента те използват карта, която важи в рамките само на един месец. След въвеждането на електронната билетна система те ще използват карта с предплатени пътувания, която ще важи за период от една година. 
Електронната карта за градския транспорт първоначално ще се издава безплатно. Само в случай, че собственикът й я изгуби или унищожи, ще заплаща издаването на нова. Цената на билета за едно пътуване с нея ще е 95 стотинки. 

Електронната карта ще може да се купи още през месец май на касите на Транспортна къща, автогара "Юг", автогара "Запад" и терминал "Меден рудник". Тя ще се зарежда от билетни вендинг машини, разположени на 7 места в града - по една на автогара "Юг", терминал "Меден рудник", автобусни станции "Изгрев" и "Славейков", Централна автобусна спирка и две на спирката на МБАЛ.
След влизането в сила на новата транспортна схема, качването в автобусите ще става през първата врата. От втората врата ще влизат хора с увреждания и майки с детски колички. На входовете на автобусите ще има монтирани устройства за чекиране с електронна карта. Слизането ще се извършва от трета и четвърта врата. Сегашните кондуктори ще имат друга функция. Те ще помагат на пътниците при нужда и ще следят за гратисчии. За нередовни пътници и нарушения ще следят и видеокамерите, които ще бъдат монтирани в автобусите. 
Предвидено е и едно улеснение за хората със зрителни увреждания. 20 от големите спирки по бързата автобусна линия ще бъдат оборудвани със специална аудиосистема. 

Днес обсъждането на новата билетна система ще се проведе в "Изгрев" - в Спортна зала "Бойчо Брънзов" от 18.00 часа.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация