Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Боксьорът Иван Атанасов, един от победителите в „Добрата кауза” е спортист на община Бургас за 2016 година

Боксьорът Иван Атанасов, един от победителите в „Добрата кауза” е спортист на община Бургас за 2016 година

В община Бургас бяха наградени най-добрите спортисти за изминалата година. Вместо обявените 10, отличия получиха 12 бургаски таланти. Наградите бяха връчени лично от кмета на община Бургас Димитър Николов. Той каза, че кулминацията на всички спортни мероприятия в общината, е обяваването на десетте най-добри спортисти за изминалата година. „Използвам случая да благодаря на всички бургаски клубове, които успяха да подготвят добре своите спортисти. Тази година беше много успешна за всички бургаски клубове. Много добри постижения бяха постигнати. Бургас беше домакин на Световното по ушу, както и на Световното по шотокан карате до и на Европейското по триатлон. Това даде възможност много спортни фигури и гости на града да се запознаят и да видят красотите на града. Бургас стана по-известен на спортната карта на България”, каза кметът Николов. Той изрази надежда и следващата година да бъде така успешна и общинския съвет да подкрепи спортния бюджет за 2017, в която всички клубове да намерят средства и възможности да развият дейността си.

Димитър Николов припомни, че тази година за първи път е стартирала инициативата за безплатно ползване и обучение в спортните бази в рамките на един месец. Много треньори са се включили в тази инициатива. Според кмета, много деца са имали възможност да се запознаят с тези спортни категории и дисциплини, които ги вълнуват. „Получихме много добри отзиви. Решихме, че следавщата година ще повторим тази инициатива. Благодаря за всичко, което правите в областта на спорта, защото това носи популярност, води до реклама и престиж”, каза градоначалникът. Той пожела здраве на спортистите, както и да постигнат рекордите и да завоюват шампионатите, запланувани за следващата година. 

Спортист на община Бургас за 2016 г. е европеският шампион за юноши по бокс и носител на купа „Бългрария за юноши” по бокс Иван Атанасов. Той е един от победителите в „Добрата кауза” и спечели финансиране от Power FM и денонощни магазини „Тришър”.

На второ и трето място са кик боксьорите Живко Гюров и Атанас Божилов. Живко е световен вицешампион от Световното първенство по кикбокс, носител на вицесветовната купа и бронзов медал от Световната купа, както и държавен шампион в стил киклайт контакт за юноши младша възраст. Атанас  пък е вицеевропейски шампион по кик бокс за мъже.

Една от дамите, наградени за своите спортни постижения, е Теодзора Тодорова, е с първо място на Световно първенство по шотокан карате до в дисциплина ката. Тя е завоювала и второто отборно място на Световното първенство по шотокан карате до, както и трето място в дисциплината кумите.

Сред останалите отличени от община Бургас са: санда спортистът Йордан Янков, Атанаска Асенова Илиева, шампионка по вдигане на тежести, лекоатлетката Никол Андонова, кик боксьорът Михаил Динев, Владимир Гайдаров, състезаващ се в джу джицу, автомобилистът Пламен Камбуров, тенесистът Динко Динев и Даниел Веселинов, състезаващ се в свободната борба. 

 

Информация и снимки: Силвия Сапунова

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация