Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Благоустрояването на “Меден рудник” продължава с реконструкция на две големи междублокови пространства

Благоустрояването на “Меден рудник” продължава с реконструкция на две големи междублокови пространства

Тази година основен акцент в работата на Община Бургас е санирането на старите панелки и благоустрояването на пространствата около тях. В к-с "Меден рудник" се изпълняват два големи инвестиционни проекта за реконструкция на пространството между блокове 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 451, 452.

В тази зона се намират две детски заведения - ОДЗ "Морска звезда" и СОУ "Константин Петканов", като изцяло ще бъде ремонтирана прилежащата им инфраструктура. Ще бъде монтирано ново улично и парково осветление, както и система за видеонаблюдение.

Проектите включват изграждане на детски площадки за различни възрастови групи, съобразени с изискванията за безопасност. Те ще бъдат изпълнени с декоративни огради и меки настилки, за да се в безопасност малчуганите, които играят в тях. Помислено е и за по-големите - в обособени зони ще бъдат монтирани тенис маси и маси за шах, както и фитнес  на открито.

Миналата година беше завършен първият подобен обект в комплекса. Както тогава, така и сега се търси ефект с обвързването на междублоковите пространства чрез прокарване на общ маршрут, преминаващ през всяко от тях, обединяващ велоалея, алея  за ролери и пешеходна зона. В района, където днес текат строителните дейности, ще бъдат изградени нови и ще се ремонтират съществуващите паркинги. Всички улични и тротоарни настилки  ще бъдат рехабилитирани.

Зелените пространства също ще се реновират. След обстоен преглед на растителността  е преценено кои дървета могат да бъдат запазени. Тези, които са в лошо състояние, ще бъдат премахнати, като на тяхно място ще се внесат нови. Предвидено е изграждане на системи за събиране на дъждовна вода с вкопан резервоар. Ще бъдат монтирани нови елементи на градското обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, беседки.

"След приключване на проектите, доскоро неугледните, прашни и кални междублокови пространства ще се превърнат в една добре уредена територия, отговаряща на потребностите на бургаските жители", каза кметът Димитър Николов, който регулярно проверява строителните дейности в "Меден рудник".   Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация