Предна В момента Следва
CHAMBAO POKITO A POKO

Power news

Бизнес и еколози си "стиснаха ръцете"

Бизнес и еколози си "стиснаха ръцете"

"Модерното схващане за опазването на екосистемите не е в противоречие с развитието на печеливш бизнес.  За Бургас, като община, чийто основен актив е водата, ползите от подобен синхрон са стратегически". Това заяви Руска Бояджиева, заместник кмет по Европейски политики и  околна среда в  Община Бургас, по време на представянето на проект за взаимнополезно ползване  на екосистемните услуги по Черноморието. В нея взеха участие  Румен Драганов - старши анализатор в Институт за оценки и анализи в туризма, д-р Пламен Пеев - международен експерт по политики и правна рамка за екосистемни услуги, и д-р Павел Антонов - модератор, международен експерт, комуникации и привличане на заинтересованите страни от фондация "БлуЛинк". Присъстващите дадоха успешни примери за синергия между екология и бизнес.

По време на срещата бяха представени резултатите и постигнатите  договорености от първата среща на заинтересованите от устойчивото ползване на екосистемните услуги по Черноморието страни, проведена на 23.02.2016 г. в Поморие.

 Брифингът и дейностите са в рамките на проект "Секторни политики, укрепващи ангажираността за подобрение на екосистемните услуги в България" (SPECIES), изпълняван от Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, GRID-Arendal - Норвегия и фондация "БлуЛинк", с финансиране от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 в рамките на Програмна област: Биоразнообразие и екосистеми, приоритет 03.03 - за подобрена интеграция на съображения, свързани с биологичното разнообразие, в секторните политики и законодателство.

Оператор на програмата за България е Министерство на околната среда и водите /МОСВ/.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация