Предна В момента Следва
LEANN RIMES CAN'T FIGHT THE MOONLIGHT (DAVE AUDE REMIX)

Power news

Биячът от Несебър под домашен арест

Биячът от Несебър под домашен арест

Последното решение на Окръжен съд Бургас е отменяне мярката парична гаранция на стойност 3000 лв. за Тодор Николов, който нападна слепи туристи в Несебър и удари с пълна сила водачката им. Той за пореден път се размина със задържане под стража, но ще бъде под домашен арест.

Припомняме, че Тодор нападна група слепи туристи на търговска улица в стария град на Несебър. 21-годишният Тодор Николов подкарал лъскавия си автомобил по оживената улица и едва не минал през групата незрящи летовници, които в това време пресичали, използвайки характерните бели бастуни.
 
Една от жените, помагаща на хората се обърнала и бутнала леко шофьорската врата. В този момент автомобилът спрял, а нервният шофьор слязъл от автомобила и със замах ударил жената в главата. Съдебно-медицинската експертиза заключи, че Тодор страда от заболяване, водещо до аномалии в мозъка. Според експертите състоянието на 21-годишния младеж води до внезапни изблици на гняв и често изпадане в свръх емоционално състояние. Той трудно понасял студа и горещините, имал високо кръвно, както и глаукома. Състоянието му можело да се влоши в ареста, но не му пречело да шофира.

По време на посещението си в Бургас за конференцията на ВСС Главният прокурор Сотир Цацаров даде своята позиция за случая: „Оказва се, че глаукомата като едно от заболяванията, казвам едно, останалите не мога да ги изброя, защото нямам тази компетентност, не е пречка да шифираш в центъра на Несебър, глаукомата не е пречка да посегнеш на незрящи хора, глаукомата не е пречка да се държиш по възможно най – безобразния начин и няма значение какви са жертвите – български или чуждестранни граж дани. Това са хора по – възрастни от теб, това са пешеходци, това са хора с бял бастун. Това е достатъчно. Глаукомата не е пречка да извършиш всички тези дивотии и беззакония. Глаукомата, обаче се оказва пречка да посетиш ареста! Съзнанието за безнаказаност се подклажда точно от това. Няма друго възможно решение за човек извършил това в центъра на Несебър освен задържане под стража, както няма друго възможно решение за шведския гражданин ритнал камериерка в главата, няма друго възможно решение за руските туристи били полицаи или за двамата роми били полицаи в супермаркет. Не може да продължаваме по този начин! Не може да има побой и хулиганство в центъра на Несебър и един куп медицински документи да обосноват решението парична гаранция! Тези хора безчинстват по улиците и в момента, в който тези хора се озоват под ударите на Закона и ние им повдигнем обвинения и поискаме тяхното задържане, тези хора усложливо се снабдяват с цели папки медицински документи. Някак си не ми се струва много нормално да се прецени, че можеш да биеш с глаукома, а не можеш да лежиш в ареста с глаукома!”

Сотир Цацаров изрази доверие в компетентността на Бургаския Окръжен Съд и изрази надежда точно там да се вземе правилно решение и справедливо наказание за Тодор Николов.

 Power TOP 30

 • 1
  INNA, SEAN PAUL
  UP
 • 2
  BBNO$
  EDAMAME
 • 3
  DOJA CAT
  WOMAN
 • 4
  ADELE
  EASY ON ME
 • 5
  TOPIC
  MY HEART GOES
Цялата класация