Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Биячът от Несебър под домашен арест

Биячът от Несебър под домашен арест

Последното решение на Окръжен съд Бургас е отменяне мярката парична гаранция на стойност 3000 лв. за Тодор Николов, който нападна слепи туристи в Несебър и удари с пълна сила водачката им. Той за пореден път се размина със задържане под стража, но ще бъде под домашен арест.

Припомняме, че Тодор нападна група слепи туристи на търговска улица в стария град на Несебър. 21-годишният Тодор Николов подкарал лъскавия си автомобил по оживената улица и едва не минал през групата незрящи летовници, които в това време пресичали, използвайки характерните бели бастуни.
 
Една от жените, помагаща на хората се обърнала и бутнала леко шофьорската врата. В този момент автомобилът спрял, а нервният шофьор слязъл от автомобила и със замах ударил жената в главата. Съдебно-медицинската експертиза заключи, че Тодор страда от заболяване, водещо до аномалии в мозъка. Според експертите състоянието на 21-годишния младеж води до внезапни изблици на гняв и често изпадане в свръх емоционално състояние. Той трудно понасял студа и горещините, имал високо кръвно, както и глаукома. Състоянието му можело да се влоши в ареста, но не му пречело да шофира.

По време на посещението си в Бургас за конференцията на ВСС Главният прокурор Сотир Цацаров даде своята позиция за случая: „Оказва се, че глаукомата като едно от заболяванията, казвам едно, останалите не мога да ги изброя, защото нямам тази компетентност, не е пречка да шифираш в центъра на Несебър, глаукомата не е пречка да посегнеш на незрящи хора, глаукомата не е пречка да се държиш по възможно най – безобразния начин и няма значение какви са жертвите – български или чуждестранни граж дани. Това са хора по – възрастни от теб, това са пешеходци, това са хора с бял бастун. Това е достатъчно. Глаукомата не е пречка да извършиш всички тези дивотии и беззакония. Глаукомата, обаче се оказва пречка да посетиш ареста! Съзнанието за безнаказаност се подклажда точно от това. Няма друго възможно решение за човек извършил това в центъра на Несебър освен задържане под стража, както няма друго възможно решение за шведския гражданин ритнал камериерка в главата, няма друго възможно решение за руските туристи били полицаи или за двамата роми били полицаи в супермаркет. Не може да продължаваме по този начин! Не може да има побой и хулиганство в центъра на Несебър и един куп медицински документи да обосноват решението парична гаранция! Тези хора безчинстват по улиците и в момента, в който тези хора се озоват под ударите на Закона и ние им повдигнем обвинения и поискаме тяхното задържане, тези хора усложливо се снабдяват с цели папки медицински документи. Някак си не ми се струва много нормално да се прецени, че можеш да биеш с глаукома, а не можеш да лежиш в ареста с глаукома!”

Сотир Цацаров изрази доверие в компетентността на Бургаския Окръжен Съд и изрази надежда точно там да се вземе правилно решение и справедливо наказание за Тодор Николов.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация