Предна В момента Следва
ON AIR 16:00 - 18:00
Power Top 30 Програмата

Power news

Безплатното саниране на панелните блокове вече е в ход

Безплатното саниране на панелните блокове вече е в ход

Над 400 блока в Бургас могат да бъдат санирани безвъзмездно. От тази програма могат да се възползват жителите на панелните блокове, които най-бързо задействат процедурата и кандидатстват за безплатно саниране. Става въпрос за едропанелни, ППК и ЕПК сгради, които отговарят на условията на Националната програма за енергийно обновяване.
Общият бюджет на новия фонд за саниране е 1 млрд. лв. за 2015 г., които ще бъдат разпределени между общините, в зависимост от активността на гражданите.
Общинска администрация е в пълна готовност за съдействие. Желаещите да се възползват от възможността блокът им да бъде саниран безвъзмездно могат да заявят интерес до инж. Юлия Димитрова, общински експерт по строителство и енергийна ефективност на тел.056 / 907 294 или e-mail: yu.dimitrova@burgas.bg.

В програмата могат да участват блокове, които имат над 36 жилища в тях. Те ще трябва да се регистрират като юридически лица, като за това съгласие трябва да дадат минимум 67 % от собствениците на идеални части в тях. След като получат Булстат като етажни собственици, те вече могат да подадат заявление за безплатно саниране.

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация