Предна В момента Следва
ENRIQUE IGLESIAS SUBEME LA RADIO (FEAT. DESCEMER BUENO & JACOB FOREVER)

Power news

Бебета герои грейнаха на благотворителен календар на УМБАЛ - Бургас

Бебета герои грейнаха на благотворителен календар на УМБАЛ - Бургас

12 от децата, за които са полагани специални грижи в отделението по неонатология в Бургаската болница, грейнаха на благотворителен календар. За инициативата разговаряме с Юлия Андреева от пресцентъра на УМБАЛ – Бургас. „Идеята се роди спонтанно между родители, екипът и лекарите в отделението. На календара са снимани бебета, които са били дълги дни и месеци пациенти на отделението. Това са деца, родени преждевременно или недоносени. Техният живот до голяма степен се дължи на уменията на лекарите. През тези месеци родителите са там постоянно и се сближават с медицинския екип. Тази борба за живот е взаимна и сплотява", сподели ПР-ът.

Андреева обяснява, че лекарите на болницата са предложили да се направи календар, който да популяризира успехите на отделението. А родителите са прегърнали идеята и са помогнали той да бъде реализиран. „Тиражът е много ограничен, само 500 бройки. Скъпа е изработката на такъв календар. Благодарение на спонсори, успяхме да разпечатаме малко количество. И тези бройки са почти изчерпани. Родителите на децата сами купиха големи количества за свои близки, разпорстранявайки успехите на отделението. Разбира се, че се харесва. Винаги, когато има усмихнати деца на календар, се харесват от всички", категорична е тя.

Юлия Андреева информира, че 15% от родените деца в Бургаската болница са недоносени или такива, деца, за които има риск за живота. 

 Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  ALWAYS REMEMBER US THIS DAY
 • 2
  ALMA
  PERFECT
 • 3
  GEORGE EZRA
  SHOTGUN
 • 4
  ARIANA GRANDE
  BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
 • 5
  RAG'N'BONE MAN
  GIANT
Цялата класация