Предна В момента Следва
ALI BAKGOR, KALLAY SAUNDERS OCEAN

Power news

Бебета герои грейнаха на благотворителен календар на УМБАЛ - Бургас

Бебета герои грейнаха на благотворителен календар на УМБАЛ - Бургас

12 от децата, за които са полагани специални грижи в отделението по неонатология в Бургаската болница, грейнаха на благотворителен календар. За инициативата разговаряме с Юлия Андреева от пресцентъра на УМБАЛ – Бургас. „Идеята се роди спонтанно между родители, екипът и лекарите в отделението. На календара са снимани бебета, които са били дълги дни и месеци пациенти на отделението. Това са деца, родени преждевременно или недоносени. Техният живот до голяма степен се дължи на уменията на лекарите. През тези месеци родителите са там постоянно и се сближават с медицинския екип. Тази борба за живот е взаимна и сплотява", сподели ПР-ът.

Андреева обяснява, че лекарите на болницата са предложили да се направи календар, който да популяризира успехите на отделението. А родителите са прегърнали идеята и са помогнали той да бъде реализиран. „Тиражът е много ограничен, само 500 бройки. Скъпа е изработката на такъв календар. Благодарение на спонсори, успяхме да разпечатаме малко количество. И тези бройки са почти изчерпани. Родителите на децата сами купиха големи количества за свои близки, разпорстранявайки успехите на отделението. Разбира се, че се харесва. Винаги, когато има усмихнати деца на календар, се харесват от всички", категорична е тя.

Юлия Андреева информира, че 15% от родените деца в Бургаската болница са недоносени или такива, деца, за които има риск за живота. 

 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация