Предна В момента Следва
JASON DERULO LIFESTYLE (FEAT. ADAM LEVINE) REMIX

Power news

Бебета герои грейнаха на благотворителен календар на УМБАЛ - Бургас

Бебета герои грейнаха на благотворителен календар на УМБАЛ - Бургас

12 от децата, за които са полагани специални грижи в отделението по неонатология в Бургаската болница, грейнаха на благотворителен календар. За инициативата разговаряме с Юлия Андреева от пресцентъра на УМБАЛ – Бургас. „Идеята се роди спонтанно между родители, екипът и лекарите в отделението. На календара са снимани бебета, които са били дълги дни и месеци пациенти на отделението. Това са деца, родени преждевременно или недоносени. Техният живот до голяма степен се дължи на уменията на лекарите. През тези месеци родителите са там постоянно и се сближават с медицинския екип. Тази борба за живот е взаимна и сплотява", сподели ПР-ът.

Андреева обяснява, че лекарите на болницата са предложили да се направи календар, който да популяризира успехите на отделението. А родителите са прегърнали идеята и са помогнали той да бъде реализиран. „Тиражът е много ограничен, само 500 бройки. Скъпа е изработката на такъв календар. Благодарение на спонсори, успяхме да разпечатаме малко количество. И тези бройки са почти изчерпани. Родителите на децата сами купиха големи количества за свои близки, разпорстранявайки успехите на отделението. Разбира се, че се харесва. Винаги, когато има усмихнати деца на календар, се харесват от всички", категорична е тя.

Юлия Андреева информира, че 15% от родените деца в Бургаската болница са недоносени или такива, деца, за които има риск за живота. 

 Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация