Предна В момента Следва
MELANIE FIONA GIVE IT TO ME RIGHT

Power news

Айтос с два проекта по „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

Айтос с два проекта по „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

  В края на миналата седмица, на среща на Областния управител Павел Маринов с кметовете на общините в Бургас, айтоският градоначалник Васил Едрев представи два проекта за финансиране по инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. В програмата са заложени средства от държавния бюджет за тази година, с които се цели постигане на икономически растеж, устойчиво развитие на регионите, повишаване на конкурентоспособността на икономиката и създаване на възможност за генериране на заетост и доходи.
   Общината ще настоява за държавни средства с проект за рехабилитация на пътя Айтос-Карагеоргиево, в два етапа. Кметът на Айтос коментира, че това е участъкът, на който вече се строи новият завод за преработка на морски деликатеси. Там, инвеститорът има програма да строи и второ високотехнологично предприятие.
   Айтос ще кандидатства и с проект за цялостното благоустрояване на парк „Славеева река”. Проектът е  предвижда изграждането на нова инфраструктура, алеи, детски площадки, футболно игрище и обновяване на откритата сцена, на която се провеждат Фолклорните празници „Славееви нощи”, инициирани от композитора Филип Кутев.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация