Предна В момента Следва

Power news

Атракционен автобус ще работи за жителите и гостите на Бургас от днес

Атракционен автобус ще работи за жителите и гостите на Бургас от днес

Най – новата услуга, която пуска на ход от днес бургаският превозвач „Бургасбус” за жителите и гостите на града е отличаващ се атракционен автобус. Туристическият автобус, осигурен от Община Бургас и "Бургасбус", ще свързва Морска гара, Терминал "Юг", Морската градина, Фестивалът на пясъчните фигури и големите търговски вериги на територията на град Бургас.

Автобусът ще се движи по следния маршрут: Магазия 1 - Терминал "Юг" - ул. "Булаир" - бул. "Демокрация" - бул. "24-ти пехотен Черноморски полк" - парк "Езеро" - бул. "Димитър Димов" - ул. "Транспортна" - ул. "Проф. Яким Якимов" - ул. "Янко Комитов" - бул. "Стефан Стамболов" -  бул. "Демокрация" - ул. "Булаир" - Терминал "ЮГ" - Магазия 1. 

Автобусната линия ще се обслужва ежедневно, с часове на тръгване от Магазия 1 в 16:30, 18:00, 19:30 и 21:00 часа.Спирките по маршрута са, както следва:

"Магазия 1"

Терминал "Юг"

"Пантеона"

Парк "Езеро" /до Фестивала на пясъчните фигури/

МОЛ "Бургас Плаза"

Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

МОЛ "Галерия"

"Зорница"

"Ген. Гурко"

Терминал "Юг"

"Магазия 1" 

 „Линията ще прави минимален престой само на Магазия 1 и на спирките, където няма да затрудни джижението в града”, каза за Пауър ФМ Георги Генчев говорител на „Бургасбус”.

Цената на билета е 2,00 лева, за деца до 10 години - 1,00 лев.

„Автобусът е различен и открояващ се на фона на останалите автобуси от градския автопарк. Той е пригоден специално за тези цели, с отворени прозорци, шарени седалки и носи весели и отпускащи нотки в себе си, които провокират забавление. Освен това вече се е явявал и е печелил конкурси за арт-автобуси, пригоден е специално за атракционен превоз”, каза още Георги Генчев.

Във времето, извън утвърдените часове за обслужване на линията, превозното средство може да бъде наемано с предварителна заявка. Предоставя се възможност за извършване на организирани туристически обиколки както по утвърдения маршрут, така и до други туристически обекти в региона. По желание на заявителите, превозвачът осигурява и екскурзоводско обслужване.

Предварителни заявки за наемане на атракционния автобус се приемат на телефон: 056/810 943, всеки ден от 08:00 до 16:00 часа.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация