Предна В момента Следва

Power news

Архитекти обсъждат в Бургас как да направят българските градове по-красиви

Архитекти обсъждат в Бургас как да направят българските градове по-красиви

Сивотата на българските градове може да бъде заменена с цветна и разчупена визия с прилагането на иновативни решения. Възможностите за преобразяване на околното пространство в последно време вълнува все повече архитекти, дизайнери, инвеститори и проектанти. Последните тенденции в тази насока вече се обсъждат в Бургас в рамките на форума "АрхИдеи". Той се провежда в експоцентър "Флора" и ще продължи от 15 до 21 август. По време на форума ще бъдат представени лекции на различни теми от водещи експерти в строителството, дизайна и архитектурата. 
Дизайнерите са избрали Бургас за първото издание на "АрхИдеи" заради иновативните решения приложени в обновяването на градската среда. Те подчертаха, че новите автобусни спирки и пътнически терминали придават модерна визия на града.
Кметът на Бургас Димитър Николов участва в официалното откриване на "АрхИдеи" и с подели някои от добрите практики в развитието на градската среда.
"Поздравявам младите дизайнери за тази инициатива. Живеем в ера на модерни технологии. Днес всеки снима и разпространява това, което му харесва. Наскоро бургаски студенти, които учат в САЩ, ми изпратиха снимка на компаса от ул. "Александровска", поместена в американски сайт. Колкото повече даваме възможност на тези красиви места да получават нов духовен облик и красива композиция, толкова по-живописни и наситени с настроение ще бъдат нашите градове", подчерта кметът Николов.
Организаторите са избрали "Флора - Бургас" за провеждане на форума, тъй като експоцентърът бе награден в конкурса "Сграда на годината" и е едно от емблематичните места в Бургас. "АрхИдеи" се организира от Асоциация на интериорните дизайнери в България и Сдружение 7ARTS с подкрепата на Община Бургас.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация