Предна В момента Следва
120 MIN METROPOLIS PART 1

Power news

Арена Бургас ще струва около 38 млн. лева

Арена Бургас ще струва около 38 млн. лева

   За изпълнител на проекта ”Арена Бургас” общо три фирми бяха допуснати до етапа от конкурса с отваряне на ценови оферти, съобщават от пресцентъра на Общината. И трите компании представят сходни предложения със средна стойност около 38 млн. лева с ДДС. Предстои класирането на изпълнител, който ще осъществи проекта.
   Един от важните критерии за избор на победител в процедурата е архитектурният облик, функционалните характеристики, цялостната визия на залата и как тя се вписва в околната градска среда. Сградата ще бъде разположена близо до входа на Бургас и ще е едно от първите неща, които ще се виждат при влизане откъм София.

   Към момента има осигурено държавно финансиране в размер 5 милиона лева, което би стигнало за изготвяне на техническия проект и първоначални дейности по нулевия цикъл при изграждане на обекта. За останалите средства Бургас продължава да разчита на държавна помощ, каквато назад в годините са получили другите големи български градове при строителството на техните представителни зали.

   Реализацията на тази идея започна преди няколко години, когато кметът Димитър Николов поиска от военно министерство старото поделение в к-с "Изгрев" и то беше прехвърлено на Община Бургас. Проектът предвижда благоустрояване на терен от 46 254 кв.м. и изграждане на модерна и достъпна инфраструктура за провеждане на спортни, културни и бизнес събития чрез многофункционален спортен, конгресен и бизнес център - АРЕНА БУРГАС.

   Залата ще представлява закрит спортен комплекс с капацитет 6 500 бр. седящи места, който съдържа всички необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на регионални, национални и международни състезания, концерти, бизнес форуми и изложения. Тя ще предоставя най-подходящите за България условия за практикуване на лека атлетика. Бургас вече заяви желанието си да е домакин на европейско първенство на закрито в този спорт през 2019 г.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация