Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Актьорът Юрий Ангелов открива в царевското село Кондолово манежа на конна база „Дон Кихот”

Актьорът Юрий Ангелов открива в царевското село Кондолово манежа на конна база „Дон Кихот”

Тази неделя, 16 октомври, в странджанското село Кондолово, община Царево, ще бъде официално открит манежът на конна база „Дон Кихот”. Идеята за създаването и реализацията принадлежат на актьора Юрий Ангелов и Киро Киров, кметски наместник на село Кондолово. Там деца и хора с различни заболявания ще могат да се подложат на т.нар. хипотерапия, или лекуване и рехабилитация чрез коне. Организаторите обясняват, че целта на проекта е да има постоянно място, където да може да се извършва тази терапия, съчетана с красивата природа в планината. Благородното дело ще разчита на кобилата Сорента, подарена на актьора Юрий Ангелов от екс-министъра на земеделието Мирослав Найденов. Тя е обучена и има опит в общуването с деца с увреждания.

В студиото на радио Power FM - Царево, главният виновник за новата придобивка, Юрий Ангелов, сподели, че идеята се е родила бродейки по пътеките на Странджа. „Когато се връщах в планината, след Бургас, често посещавам Дома за хора с увреждания. Сърцето ми е разтърсено при всяка от срещите с тези хора. Раждането на идеята беше предопределено”, каза актьорът.

На въпрос защо проектът се осъществява в село Кондолово, Юрий Ангелов отговори, че там е сърцето на Странджа. „Уви, то вече е обезлюдено. Мястото, където живея, наричам Бермудски триъгълник. На 7 км оттук е прочутото село Българи. В него хората танцуват в огъня. Малко по-надолу е Граматиково, където е пренесена от Велико Търново школата на Патриарх Евтимий. Там носят гена на граматиците, на просветителите. На третия връх в триъгълника е село Кондолово, има логика името да произлиза от корена „кон”, та затова...”, шегува се актьорът.

Юрий Ангелов обясни в ефира на Power FM – Царево, че в неделя ще влезе в ролята на Дон Кихот, носейки оригинална ризница от Испания. „Но конят на рицаря е анорексик и не можахме да го доведем. (смее се). За сметка на това ще присъства майка му – Сорента. Майката на Росинанд живееше в бургаската конна база и децата с церебрална парализа, които общуваха с нея, я кръстиха мама Соси. Тя е расова - порода хафлингер. Това са спокойни, много умни, с нисък ръст и изключително красиви коне”, информира Юрий Ангелов.  Той покани всички в неделя на манежа в Кондолово. И допълни, че ще дойде момиче на 22 години, което е излекувано от конете. То ще разкаже за тази терапия на живо.

Инервю и снимка: Екатерина НиколоваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация