Предна В момента Следва
MASCOTA & D-TRAX DEL SOL

Power news

Ако видиш ударено животно на пътя - подай сигнал!

Ако видиш ударено животно на пътя - подай сигнал!

 По подаден сигнал от слушател на Пауър ФМ във връзка със съдбата на ударени животни на пътя и конкретно какво биха могли да напрасвят водачите в подобна ситуация, ние потърсихме отговор. От община Бургас призовават – сигнализирайте! Има няколко начина за това:

на дежурния денонощен телефон в Общината – 056/ 907 218

на Зелената линия към отдел „Екология” – 056/ 843891

 Община Бургас също така има служители, които следят сигналите постъпващи през електронните платформи „Всеки от Бургас” и „Аз, кметът”.

 Какво се случва след като подадете сигнал за ударено животно на пътя пояснява за Пауър ФМ Стефан Минчев от община Бургас. „В договора на община Бургас с фирма „Tитан”, която отговаря за почистването на градската територия е предвиден такъв казус, има такава клауза, така че, кокато гражданите забележат убито животно на пътя, те могат по по – горе посочените начини да се свържат с Общината. От там нататък наш ангажимент е предаден сигнала на „Титан”, а те от своя страна да премахнат убитото животно и да предадат тленните му осанки на екарисаж.”

  За всякакви нередности всички граждани могат да подават сигнал на зададените номера или да пишат в платформите. От там нататък хората от различните служби  на Общината според компетенциите си ще ги отстраняват лично или ще бъдат предавани към други държавни структури, които са отговорни спрямо въпроса.

 Power TOP 30

 • 1
  INNA, SEAN PAUL
  UP
 • 2
  BBNO$
  EDAMAME
 • 3
  DOJA CAT
  WOMAN
 • 4
  ADELE
  EASY ON ME
 • 5
  TOPIC
  MY HEART GOES
Цялата класация