Предна В момента Следва
DANZEL PUT YOUR HANDS UP IN THE AIR

Power news

99 % от линиите в градския транспорт запазват старата си номерация

99 % от линиите в градския транспорт запазват старата си номерация

99 %  от новите линии  на градския транспорт ще се препокриват  като номерация със съществуващите до момента. По този начин няма да се създават неудобства за пътниците. Това стана ясно по време на поредно обществено обсъждане на новата електронна билетна система в градския транспорт в Бургас. Подробни разяснения по нововъведенията направиха Красимир Стойчев - зам.-кмет по икономика, бюджет и финанси в Община Бургас, Руска Бояджиева - зам.-кмет Европейски политики и околна среда, както и Петко Драгнев - управител на ОП "Бургасбус".

За по-голяма яснота на пътниците и гостите на  града на всички спирки ще има табла, които показват маршрутите и възможностите за връзки и придвижване между спирките. Флаери със схемите на линиите ще има в автобусите и основните терминали.

Както в повечето европейски градове, електронно табло в автобуса ще показва следващата спирка.
За тези, на които им се налага да сменят няколко линии, билетът остава с цена 1 лв., но прикачванията са в рамките на 45 минути.

Предимно за гостите на града ще се продават, но само от шофьорите хартиени билети. Цената им ще е 1,50 лв.  Отличен вариант за  туристите са хартиените карти от  5 лв., 10 лв., 15 лв, които ще  има възможност да се закупят от вендинг машините или от другите пунктове.

За редовните пътници най-добър вариант са електронните карти, които ще могат да се зареждат периодично, според нуждите на всеки пътник да ползва градския транспорт.

Предвидено е новата билетна система да бъде въведена в началото на юни.

Първоначално представители на "Бургасбус" ще обясняват на пътниците как да използват валидаторите за карти и да се чекират. Те ще насочват всички пътници към първата врата. От втората ще имат право да се качват само змайки с колички и хора с увреждания. Слизането от автобусите ще става от последните две врати.

Днес продължават обществените обсъждания в к-с "Славейков" - Спортна зала "Младост" от 18.00 часа;

В следващите дни  в к-с "Меден рудник" - в Спортна зала "Никола Станчев" на 14 април /четвъртък/ от 18.00 часа и в "Изгрев" - в Спортна зала "Бойчо Брънзов" на 15 април /петък/ от 18.00 часа.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация