Предна В момента Следва
HOZIER TOO SWEET (REMIX)
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

56 са неохраняемите плажове в област Бургас за сезон 2015

56 са неохраняемите плажове в област Бургас за сезон 2015

56 са неохраняемите плажове в област Бургас за сезон 2015, като голяма част от тях са неатрактивни, със затруднен или невъзможен достъп, липса на пясък. Броят е по-голям от предходни години, защото отделни плажове са разделени на части, с цел да им се намерят по-лесно стопани. Сред неатрактивните ивици, които и тази година ще останат безстопанствени са „Смриките“, „Иракли“, „Атанасовска коса“ без част 1, за която е намерен наемател, „Крайморие север“- части 1, 2, 3, „Малък оазис“- 1,2,3,4, „Царево север“ 1, 2 ,3, „Скалите“, „Липите“ и др. В рамките на седмица и половина служители от областна администрация Бургас ще обходят ивиците в областта, за да поставят табели „Неохраняем плаж! Къпането забранено!“ и „Внимание! Неохраняем плаж!“. Обозначителните знаци са на три езика и ще бъдат поставени на видими места. Броят им е в зависимост от големината на плажната ивица и входовете до нея. От областна администрация съобщават, че освен първоначалното поставяне на табелите, периодично ще проверяват за тяхната цялост и наличност през летния сезон.
Стартират и проверки на 11-те плажа, които Областния управител е отдал под наем. Експерти ще следят спазват ли се договорните клаузи за брой спасителни постове, медицинско обслужване, хигиена, свободна от такси зона и др.
И през месец юни Министерство на регионалното развитие провежда процедури за отдаване под наем - части 1, 2, 8 и 9 от „Европа“, „Поморие- север“, част от „Приморско-юг“, част 3 от „Ахелой- юг“.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация