Предна В момента Следва
MINELLI RAMPAMPAM (REMIX)

Power news

32-годишен бургазлия, практикуващ йога, спаси кръста в Бургас

32-годишен бургазлия, практикуващ йога, спаси кръста в Бургас

32-годишният Диян Чанев Янев от Бургас спаси кръста от ледените води в Бургас. Минути след излизането си, той  пожела на всички да са живи и здрави. „Дойде времето на България, нека всички българи да се обичат. Това е най-важното”, каза емоционално той. Въпреки, че е претърпял инцидент с едната ръка и е претърпял няколко операции, той се е решил именно тази година за първи път да скочи във водите на Йордановден. Диян разказа, че е тренирал футбол, баскетбол, хандбал, киокушин, бойни спортове, плуване, а в момента практикува и йога. Той е завършил Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас и Технически университет във Варна. В момента работи като митнически спедитор. 

Освен свещеници от Светия синод, на събитието присъства и кметът на община Бургас Димитър Николов. Той лично награди най-бързият плувец на Богоявление.

Над 30 участници събраха смелост да се хвърлят в морето, за да спасят светия кръст. Заради бурните води, за първа година участниците не скачаха от моста, а влязоха от брега. През цялото време снеговалежите не спряха. Въпреки това температурата на водата беше 4° С. При излизането от студеното море, участниците бяха посрещнати от патронаж, който предлагаше топли напитки. Обучени водолази, катер, полиция и бърза помощ се грижиха за безопасността на смелчаците. Най-младите участници са две момчета на 16 години. А за трета поредна година, най-възрастният е 64-годишният Васил Николов.

След ритуала за Йордановден официалните лица и признателни бургазлии поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Морската градина, по повод 169-годишнината от рождението на поета-революционер.

 

Репортер: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация