Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

3000 ТРОШКИ СА ПРЕМАХНАТИ ОТ БУРГАСКИТЕ УЛИЦИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 9 ГОДИНИ

3000 ТРОШКИ СА ПРЕМАХНАТИ ОТ БУРГАСКИТЕ УЛИЦИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 9 ГОДИНИ

Във все по-препълнения с автомобили град Бургас още има стари, излезли от употреба возила, които заемат паркоместата на новите и дразнят съседи и минувачи. Да, има ред и начин недобросъвестните собственици да бъдат притиснати институционално, за да ги премахнат сами. В краен случай това може да извърши и Общината. И то се случва.

Цялата процедура от установяване на излязло от употреба МПС до неговото принудително преместване в център за разкомплектоване изисква спазването на законови процедури и срокове, които не могат да бъдат нарушавани. За съжаление, понякога тя може да продължи 6 и повече месеца.

Въпреки тромавата процедура, Община Бургас стартира през 2008 година и до днес успешно изпълнява задачата да освободи градските пространства от старите неизползваеми автомобили.

От началото на 2017-та до момента са извършени 115 проверки, 308 са съставените констативни протоколи, има 22 издадени заповеди за принудително преместване на ИУМПС /излезли от употреба моторни превозни средства/. 215 такива автомобили са премахнати доброволно и със заповеди за принудително преместване.

Статистиката за последните девет години е още по-внушителна:

- 4107 съставени констативни протоколи;

- 427 издадени заповеди за принудително преместване;

- Освободили заемания терен - 2978, доброволно и със заповеди за принудително преместване.

 

 

При констатиране на изоставен автомобил, бургазлии могат да сигнализират на "Денонощен дежурен телефон на Община Бургас" - 056/84 15 60 или на горещия телефон в дирекция "Околна среда" - 056/84 38 91. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация