Предна В момента Следва
PITBULL RAIN OVER ME (FEAT. MARK ANTHONY)

Power news

23 БУРГАСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ ЗА МЕНТОРИ ПО ОБЩИНСКАТА ПРОГРАМА „МЛАДИ УЧИТЕЛИ“

23 БУРГАСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ ЗА МЕНТОРИ ПО ОБЩИНСКАТА ПРОГРАМА „МЛАДИ УЧИТЕЛИ“

Първите 23 бургаски преподаватели преминаха обучение по обновената програма на Община Бургас – „Млади учители“. Целта е педагозите с повече опит да оказват подкрепа и да бъдат ментори на новоназначените учители в началото на кариерния им път.

Двудневният обучителен семинар на тема „Подкрепа на новоназначени учители“ се състоя в Конгресния център и бе осъществен от експертния екип на фондация „Заедно в час“, които работят по международния проект NEST за подкрепа и продължаващо обучение на нови учители.

Причина за надграждането на програмата „Млади учители“ е фактът, че 75 % от новоназначените учители напускат системата през първите 5 години и е резултат от целенасочените дългогодишни усилия на Община Бургас да задържи младите педагози, като им осигури необходимите условия за подкрепа, професионална квалификация и пълноценно кариерно развитие.

В обучението бяха включени съвременните методики на обучение, конкретни методи и инструменти за осъществяване на ефективна менторска подкрепа с цел повишаване педагогическата компетентност на новоназначените учители.

В рамките на месец менторите ще наблюдават уроците на по-младите си колеги, ще дават насоки при необходимост и ще анализират предизвикателствата в работата им. През пролетта ще се състои надграждащо онлайн обучение, след което до края на учебната година ще се провеждат периодични онлайн срещи за подкрепа на менторите и обсъждане на извършваните наблюдения.

Изпълнението на програма „Млади учители“ на Община Бургас ще продължи и през следващите учебни години с обучения на наставници на следващите нови учители, които постъпват в образователната система.

 
 
 


Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация