Предна В момента Следва
JAIN MAKEBA (REMIX)

Power news

15 златни медала за българския отбор по ушу

15 златни медала за българския отбор по ушу

Титлата „Спортист на годината” на Българска федерация по ушу за 2014 г. получи двукратната европейска шампионка, шеста на Световно първенство и седма на Младежките олимпийски игри в Китай – Камелия Колева от КС „Бей Син” - Бургас. В дисциплината Санда, титлата получи Симеон Манев – републикански и балкански шампион.

Отличието им беше връчено по време на пищна Гала вечер, на финала на Балканската регионална купа по ушу, която се проведе през почивните дни в Бургас. България за първи път е одобрена за домакин на събитието. В него се включиха над 150 от най-добрите спортисти по всички дисциплини на ушу и санда от Балканите и Русия.

Българския отбор спечели общо 15 златни, 5сребърни и 5 бронзови медала. Най-много от тях завоюваха спортистите от бургаския ушу център „Бей Син”.
С отлична игра в най-тежката дисциплина санда (свободни двубои) се отличиха балканските шампиони Деан Кюмурджиев и Георги Керчев от Бургас. При децата купата отиде при Деница Колева и Васил Русев.

По време на церемонията община Бургас получи специална награда от Българската федерация по ушу, с президент Стефан Колев, за принос в развитието на този спорт. Началникът на отдел „Спорт” – Веселина Деведжиева беше отличена с приз „Приятел на българското ушу”.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация