Предна В момента Следва
DJ REGARD SECRETS (FEAT. RAYE)

Power news

1,5 млн. евро безвъзмездна помощ ще бъдат отпуснати за проекти в сектор "Рибарство и аквакултури"

1,5 млн. евро безвъзмездна помощ ще бъдат отпуснати за проекти в сектор "Рибарство и аквакултури"

Приблизително 1,5 млн. евро е общият размер на ресурса, с който разполагаме за финансиране на проекти по мерки за риболов и аквакултури. Това сподели специално за слушателите на Power FM г-н Неби Кехая, изпълнителен директор на СНЦ „МИРГ Бургас-Камено”. Той съобщи още, че точно в момента е отворен прием по 2 процедури за финансово подпомагане с безвъзмездна финансова помощ за общо 782 332 лв. с краен срок 10 август 2020 г., а именно:

ПРОЦЕДУРА „ДИВЕРСИФИКАЦИЯ И НОВИ ФОРМИ НА ДОХОД“ с общ размер на безвъзмездната финансова помощ от 293 374,50 лв. Размерите на допустимата безвъзмездна финансова помощ за конкретен проект  е от 9 779,15 лв. до 146 687лв.

В ефира на Power FM, Г-н Кехая разасня, че по тази програма могат да кандидатстват рибари с разрешително за стопански риболов или собственици на кораб, които чрез отпуснатите средства да разнообразят дейността си. Те могат да представят проекти за производствени дейности, за услуги, занаяти, туристическа или земеделска дейност. Помощта цели да разнообрази дейността им извън риболова. Например могат да отворят малък ресторант, на сушата или на кораба си, където да продават своя улов.

Можете да видите обявата тук

ПРОЦЕДУРА „НАСЪРЧАВАНЕ НА НОВИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА АКВАКУЛТУРИ, РАЗВИВАЩИ УСТОЙЧИВИ АКВАКУЛТУРИ“.  По тази процедура могат да кандидатстват нови производители на аквакултури, чийто проекти да осигуряват изграждането на нови ферми или закупуването на съществуващи стопанства и тяхната модернизация. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по тази програма е 488 957,50 лв., а максималният размер на допустимата безвъзмездна финансова помощ за конкретен проект е 195 583 лв..

Можете да видите обявата тук

 

Проектите ще бъдат финансирани от Европейския съюз чрез Европейски фонд за морско дело и рибарство по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Те следва да бъдат реализирани на територията на МИРГ Бургас-Камено и трябва да бъдат подадени онлайн, чрез системата ИСУН 2020 с няколко лесни стъпки. СНЦ „МИРГ Бургас-Камено” може да консултира кандидатите безплатно, да им помогне в развитието на идеите им и подготвянето, и подаването на проекта. Информация за допустимите кандидати, дейности и разходи можете да намерите в Условията за кандидатстване на сайта  www.flag-burgas.org.

До края на юни предстои да се отворят и още две мерки, заложени в Стратегията на МИРГ Бургас-Камено за финансиране на изграждане, модернизиране и оборудване на аквакултурни ферми, както и преработка на риба и рибни продукти. Следете www.flag-burgas.org  и ефира на радио Power FM за актуални новини свързани с това.

Чуйте цялото интервю:


Сдружение с нестопанска цел „Местна Инициативна рибарска група Бургас-Камено” е сдружение, работещо в обществена полза и може да съдейства безвъзмездно във всяка стъпка от реализацията на идеи за развитие в сектор Рибарство и аквакултури. В състава на територията на МИРГ влизат общо 18 населени територии, от които 13 от община Камено и 5 от община Бургас, където можете да бъдат осъществени проектите.

От сдруженеито призовават всички заинтересовани да се запознаят добре с изискванията или да се свържат с „МИРГ Бургас-Камено: за повече информация (можете да им пишете и във Facebook @mirg.burgas.kameno). Важно е да се кандидатства с качествено подготвени проекти, за да могат средствата да се оползотворят максимално. В този труден момент региона има нужда от такива инвестиции, които да се влеят в местната икономика.

Въпреки пандемията, само преди месец бяха одобрени за финансиране 4 проекта от друга мярка на МИРГ за Развитие и популяризиране идентичността на територията. Общият размер на одобрената безвъзмездна финансова помощ на четирите проектни предложения е 769 826,74 лева. Един от проектите, по който бенефициент е Община Бургас, планира изграждане на експозиционен етнографски комплекс по плана на местност „Рибарско пристанище „Ченгене скеле“ в кв. Крайморие, гр. Бургас. С друг от проектите пък ще бъде цялостно преобразен културният дом в Камено – бенефициент по проекта е читалище „Просвета-1927“.Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация