Предна В момента Следва
BLUEBOY REMEMBER ME (REMIX)

Power news

10 000 цитати на будители вдъхновяваха пътниците от бургаския градски транспорт

10 000 цитати на будители вдъхновяваха пътниците от бургаския градски транспорт

В деня на народните будители, доброволци от Младежки културен център, раздадоха над 10 000 късметчета в градския транспорт в Бургас. Благодарение на тях, всеки пътник може да прочете мисли и цитати на български народни будители.  

Златинка Николова от Младежки културен център, разказа в ефира на Power FM – Бургас, че на днешния празничен ден, доброволците са зарадвали пътниците в автобусите по линии 211, 12 и 12-а.   „Ние сме се постарали да съберем мислите на  много от българските будители. Едно, което наистина харесвам, е на Христо Ботев, който казва „Виждам, че големи хора вършат малки работи, а големите работи се вършат от малки хора””, сподели Николова.

Към поздравленията на днешния празничен ден се присъедини и кметът на община Бургас Димитър Николов. В поздравителен адрес той казва, че денят на народните будители е уникален и няма аналог в съвременна Европа. „Този празник ни препраща към изконните български ценности, към народната памет и славното ни минало. Почитането на нашите първоучители и духовни водачи утвърждава традиционния стремеж на българите към знанието и просперитета, дава ни национална гордост и самочувствие”, пише още градоначалникът.

В поздравителния адрес Димитър Николов казва още, че като техни потомци, носим отговорността да съхраним и предадем на следващото поколение мъдростта и духа на нашия народ.  „Днес, това най-добре правите вие - учителите, учените, творците, читалищните и библиотечни работници. Вие сте хората, които съхранявате народната ни памет. Преодолявайки немалко трудности, Вие с достойнство и възрожденски плам предавате националната идентичност сред младото поколение. Нека продължим делото на нашите будители и успеем да съхраним родолюбието в нашите деца”, завършва приветствието си кметът на Бургас. 

Снимки: община Бургас и интернетPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация