Предна В момента Следва
LADY GAGA HOLD MY HAND (DANCE REMIX)

Power news

10 000 цитати на будители вдъхновяваха пътниците от бургаския градски транспорт

10 000 цитати на будители вдъхновяваха пътниците от бургаския градски транспорт

В деня на народните будители, доброволци от Младежки културен център, раздадоха над 10 000 късметчета в градския транспорт в Бургас. Благодарение на тях, всеки пътник може да прочете мисли и цитати на български народни будители.  

Златинка Николова от Младежки културен център, разказа в ефира на Power FM – Бургас, че на днешния празничен ден, доброволците са зарадвали пътниците в автобусите по линии 211, 12 и 12-а.   „Ние сме се постарали да съберем мислите на  много от българските будители. Едно, което наистина харесвам, е на Христо Ботев, който казва „Виждам, че големи хора вършат малки работи, а големите работи се вършат от малки хора””, сподели Николова.

Към поздравленията на днешния празничен ден се присъедини и кметът на община Бургас Димитър Николов. В поздравителен адрес той казва, че денят на народните будители е уникален и няма аналог в съвременна Европа. „Този празник ни препраща към изконните български ценности, към народната памет и славното ни минало. Почитането на нашите първоучители и духовни водачи утвърждава традиционния стремеж на българите към знанието и просперитета, дава ни национална гордост и самочувствие”, пише още градоначалникът.

В поздравителния адрес Димитър Николов казва още, че като техни потомци, носим отговорността да съхраним и предадем на следващото поколение мъдростта и духа на нашия народ.  „Днес, това най-добре правите вие - учителите, учените, творците, читалищните и библиотечни работници. Вие сте хората, които съхранявате народната ни памет. Преодолявайки немалко трудности, Вие с достойнство и възрожденски плам предавате националната идентичност сред младото поколение. Нека продължим делото на нашите будители и успеем да съхраним родолюбието в нашите деца”, завършва приветствието си кметът на Бургас. 

Снимки: община Бургас и интернетPower TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация