Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Звезди ще блестят в "АРТ ПОТОК ЦАРЕВО 2018"

Звезди ще блестят в "АРТ ПОТОК ЦАРЕВО 2018"

Премиерата на биографичната книга за Стоянка Мутафова „Добър вечер, столетие мое", написана от дъщеря й Мария Гурбешлиева, ще открие на 20 юли третия пореден „Арт поток" в Царево. До 30 юли в Народно читалище "Г. Кондолов 1914" ще има хит след хит, разкри пред медиите акценти от лятната програма Димитър Тодоранов. Меценатът, художникът Стефан Божков и Кирил Ефремов представиха събитията и културните проекти, които ще се случват на морския бряг край Царево и в „Хасиенда бийч" в Лозенец.


На 20 юли от 21 часа публиката в Царево ще гледа „На живо от оня свят" – спектакъл на Ивайло Христов с Албена Михова, Евгени Будинов и Кирил Ефремов. На 21 юли зрителите ще се забавляват с Тончо Токмакчиев, Дидо Мачев, Мария Статулова, Катерина Евро, Кирил Ефремов, Стефан Денолюбов и Богдан Казанджиев в култовата комедия на Елин Рахнев „Маршрутка", постановка на хасковския театър „Иван Димов".


Стефан Данаилов пристига в Царево на 27 юли за представянето на официалната си биография „Романът на моя живот", написана в дует с Георги Тошев. 
Още една велика актриса, Татяна Лолова, ще се срещне с жителите и гостите на Царево, за да ги запознае с биографията си „1/2 живот", а Георги Тошев ще покаже документалния си филм за звездата. На 28 юли е ред на Георги Мамалев и неговите мемоари „Усмихни се, човече". Той  е готов и с моноспектакъл.


Сред големите изненади на "Арт поток" в Царево е Аня Пенчева. На 27 юли тя излиза с истинска премиера - „Тя, той и още двама-трима" от световноизвестния унгарски драматруг Жолт Пожгай. Богдан Петканин е режисьорът на зрелището, в което участват още Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Тончо Токмакчиев и Тихомир Благоев.


На 28 юли на сцената ще оживее и комедията „Мъже под чехъл" от Миро Гарван, постановка на Владлен Александров за пазарджишкия театър „Константин Величков" – с Албена Колева, Кирил Ефремов и Тончо Токмакчиев.


И това лято акцент в „Арт поток" ще е изобразителното изкуство. На 20 юли в Общинския историческия музей в Царево ще бъде открита изложба на театрални плакати на български и чужди художници, които са получили награди от последното издание на Международното трианале в София. Между 20 и 25 юни пък ще отвори врати и традиционната експозиция с творби на художниците Стефан Божков, Кольо Карамфилов, Евгени Йонов, Александър Балкански. За първи път ще бъдат изложени работи от керамика на Коста Данев, който от години живее и твори в САЩ.


По време на феста ще се състои и традиционното литературно четене с Елин Рахнев, който ще представи последната си стихосбирка „Зелда". В акцията ще се включат още родни поети, сред които и Васил Балев.


От 20 до 30 юли на „Хасиенда бийч" за първи път ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти ще творят по три часа на ден на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща изложба творбите, които са създали на брега на морето.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация