Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Златните сърца на Царево

Златните сърца на Царево

Няколко дни преди Коледа, може би за да допълни атмосферата на добрите празници, кметът на Община Царево  инж. Георги Лапчев и директорът на СУ” Никола Вапцаров” в града – г-жа Даниела Фелонова, получиха едно и също писмо. Ето какво пише в него:

До : Община - гр. Царево
гр. Царево, ул."Хан Аспарух"№ 36
На вниманието на инж. Георги Иванов Лапчев, Кмет
До : СУ "Никола Йонков Вапцаров"
гр. Царево, ул."Хан Аспарух"№ 38
На вниманието на г-жа Даниела Фелонова,
Директор
Уважаеми г-н Лапчев,
Уважаема г-жо Фелонова,
В началото на месец септември бяхме на почивка със съпругата ми във Вашия град ,в апартхотел ВРИС,като част от хилядите туристи , ежегодно посещаващи красивия ви и обновен град, търсейки и намирайки топлината на слънцето и свежестта на прекрасното ни море, зареждайки се с положителна енергия за цяла година напред .
Но моментна моя разсеяност доведе до ситуация,при която се оказах без личният си смартфон,след разходка вечерта из града… !
Стандартното прозвъняване през апарата на съпругата ми ни увери за съжаление ,че съм без GSM …
Но …! На прозвъняването ни обаче бе отговорено …!
Групичка прекрасни деца от Царево ,чувайки звън от пейка в градската градина,където бяхме със съпругата ми поне един час, отговориха на обаждането ни и бяха така мили да ме изчакат на място ,с което огромният ми личен проблем за нас приключи …!
На моята настойчива покана поне да ги почерпя , като израз на благодарност ,дружно в един глас ми бе отговорено ,че на тях им стига,че са направили „добро”…!
Оказа ,че този малък битов инцидент направи мен и моята съпруга съпричастни с неочаквана топлина и свежест , с още едно богатство на Вашия град - децата на Царево с ентусиазъм , радост и гордост , които преливаха само от осъзнаването,че в този момент те извършват „нещо истинско добро” …!
Съпругата ми и аз решихме да дадем гласност за това богатство на Вашия град - децата на Царево , за наличието на което считаме , че Вие и Вашите сътрудници също имате немалка заслуга …!
Повярвайте, това зарежда не само за година напред !
За мен и моето семейство е удоволствие чрез Вас да благодаря още веднъж на Константина Петрова от 7 клас и на другите мои приятели - ученици в 5 и 6 клас от СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Царево ! За съжаление не разполагам с имената на децата, на всяко от които лично благодарих, но ще се разпознаят от снимката,която направих за спомен и я изпратих обратно с благодарност .
За мен и моето семейство е удоволствие чрез Вас да благодаря и на Учителската колегия и Училищното настоятелство от СУ "Никола Йонков Вапцаров", както и на родителите на нашите мили нови приятели – тези деца на Царево ,същинско богатство на Вашия град !
С благодарност : арх.Георги ПЕТРОВ ,
1404 София 

Всички тези деца – Константина Митрева, Георги Йовнов и Станислав Митрев от 7-ми клас, шестокласниците Ирена Желязкова, Пламена Андонова и Никола Киров, заедно с петокласничката Елена Йорданова, бяха удостоени пред всички свои съученици и учители с дипломи „Златно сърце”, гласувани на педагогически съвет. От спонсори получиха и фланелки с логото на своето училище. Разбира се, и личните благодарности на кмета инж. Лапчев.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация