Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

„Живей активно в Царево 2018“

 „Живей активно в Царево 2018“

Община Царево и приятели организират фестивал на спорта „Живей активно в Царево 2“ , който ще се проведе на 23-ти и 24-ти юни в град Царево.

За втора поредна година всички жители и гости на морския град, ще имат възможност да се включат напълно безплатно в различни спортни активности като йога за деца и възрастни, водни спортове, колоездене, преход в Странджа, народни танци, лекции за здравословен начин на живот, класове по Zumba, Kango Jumps, KombatXtreme, Dynamic  Stretch.

В съботния ден на 23-ти юни програмата започва в 7:30ч, когато националният шампион по йога Петър Карайовчев - Джа ще даде старт със слънчева йога практика за възрастни, а веднага след това Катя Христова ще продължи със забавна йога за деца от 9:00ч.

Практиките ще се проведат в морската градина на град Царево.

Програмата продължава с един от специалните гости на събитието -  Александра Полобок от Румъния  и Strong Zumba, от 10:30 до 11:30ч. във физкултурния салон на СУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Царево.

A-TEAM ще очакват желаещите да опитат водни спортове – PaddleBoard - на плаж “Понтон“ в центъра на Царево от11:00 до13:00ч.

Следобед „Живей активно в Царево 2018“ продължава с леция на тема „Гръбначните изкривявания, като проблем в ежедневието на децата. Насоки за ранно отриване и практически упражнения“. Лекцията ще бъде изнесена в заседателната зала на НЧ “Георги Кондолов-1914“, гр. Царево. Лектор е Петя Георгиева - магистър кинезитерапевт, с над десет годишен практически опит.

Съботната програма ще започне на морската сцена до пристанище „Мичурин“ в гр. Царево, където фолклорните самодейци на община Царево, с художествен ръководител Христо Йорданов, ще пренесат присъстващите към „Нашите корени” – от 18:30 до 20:30ч.  Всеки, проявяващ интерес към българските традиционни носии, песни и танци ще има възможност да се запознае с тях отблизо

Вторият ден от „Живей Активно в Царево 2018“ ще бъде истинско предизвикателство:

Посрещане на изгрева с йога практика в 5:30ч  в морска градина Царево.

За любителите на планината сдружение „Зелена Странджа” организира пешеходен преход. Тръгването е в 10:00ч от старата автогара в центъра на Царево.

Същия ден ще има и градски велопреход, ръководен от „Вело клуб Царево”. Тръгването отново е от старата автогара.

Неделната програма ще продължи с двучасово приключение от 14:00ч до 16:00ч в горския парк “Xchallinge”, където „A-Team” са подготвили предизвикателни игри, които ще изпитат възможностите на най-изявените смелчаци – преминаване по въжени препятствия, екстремно вело трасе и скейт пул!

Водното разхлаждане под горещите ритми на Zumba класа ще започне в 16:00ч.

В късния неделен следобед ще е финалът на „Живей Активно в Царево 2”, на морската сцена до пристанище „Мичурин“ в Царево в  17:30. започва началото на края, който обещава да бъде феноменален!

Има и новост в тазгодишното издание на спортния фестивал на активно живеещите – „Алея на здравето”, в рамките на която ще бъдат предложени разнообразни продукти, от които здравословни храни и напитки, странджански пчелен мед, био козметика, ръчно изработени дрехи и аксесоари, спортни стоки, wellness продукти, както и апарати за измерване на жизненото състояние и тонус.

Стартира и благотворителен щанд наречен „Благощанд“. Всеки желаещ може да се включи в него със здравословно домашно ястие.

Събраните средства от благотвориятелния щанд ще се дарят за каузата „Бургас Рециклира“.

Благощандът ще бъде активен през двата дни от събитието между 17:00 и 20:00 часа.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация