Предна В момента Следва
MR. PROBZ WAVES

Новини Царево

За пожарникарите в Царево всеки живот е ценен

За пожарникарите в Царево всеки живот е ценен

В Царево спасяват не само хора. Снимка е запечатала момента, в който пожарникар, вадещ две гълъбчета от горяща постройка.

Мъжът е Владимир Димитров от Царево, на 21 години. Завършва средното с образование преди две години, когато се налага влиза в огъня, рискувайки собствения си живот и помага на изпадналите в беда. 

Не за пръв път спасява птици или други животни, защото за него всеки живот е ценен. Не счита себе си за герой, подчертава, че в професията му най-важното е екипът.

Преди няколко дни Владимир и колегите му получават сигнал за горяща къща с прилежащи постройки. Хората са успели да се измъкнат, но в една от постройките, пригодена за гълъбарник, птиците останали в капан.

Без да се поколебае, пожарникарят счупил прозореца и освободил гълъбите. В друг от случаите Владимир и колегите му се отзовават на сигнал за простреляно коте в трудно проходима местност, намираща се на стръмен бряг.

С общи усилия успяват да спасят животинчето и да го предадат за лечение. „Да спасиш животно е част от работата, за други държави това е нещо съвсем нормално. В България по-скоро предизвиква подигравки, но за нас всеки живот е ценен”, коментира Владимир.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация