Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Ясни са рамките на Бюджет 2018 за община Царево

Ясни са рамките на Бюджет 2018 за община Царево

Обсъждането на бюджет 2018 по населени места на територията на община Царево приключи.

Срещи с жителите на с.Резово, с.Синеморец, гр.Ахтопол, с.Варвара, с.Българи, с.Кости, с.Кондолово, с.Велика, с.Фазаново, с.Лозенец, с.Бродилово и гр.Царево проведоха кметът на общината инж.Георги Лапчев и секретаря Мария Конярова.

Бюджетната рамка, която представи общинската администрация не се различава съществено от предходната година, приблизителната сума се равнява 17 000 000лв. По-голямата част от сумата е реализирана от платени или събрани суми за данъци и такси, и по-малка част от продажба на общински имоти.

Благоустройство, саниране на сгради, пътни и аварийни ремонтни дейности, поддръжка на улично осветление, подмяна на водопроводи и канали, проект за осигуряване на видеонаблюдение с цел сигурност в най-малките населени места са главните приоритети, които са заложени в „Бюджет 2018“.

Предвиждат се терени за отдих, велоалея и зелени паркове в с. Лозенец.

Нови проекти и средства са свързани със запазване и възобновяване на гр. Ахтопол като „Древен град“ – реставрация на крепостна (римска) стена, изграждане на спортна инфраструктура, благоустройство на крайбрежната алея, ремонт на оградата на гробищния парк, видеонаблюдение. Ще стартира вече спечелен проек за воден цикъл.

За гр. Царево, освен капиталовата програма, се предвиждат проекти по трансгранично сътрудничеств,о свързани с благоустройството на инфраструктурата. Предвиждат се ремонти на общински сгради, саниране на СУ „Никола Йонков Вапцаров“, филиала на ДГ „Ален Мак“, средства за проектиране на спортна зала и велоалея, свързваща гр. Царево и с. Лозенец. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация