Предна В момента Следва

Новини Царево

Властта обеща ремонт на пътищата в Странджа

Властта обеща ремонт на пътищата в Странджа

През март догодина започва текущ ремонт на пътя Царево-Малко Търново. За него са осигурени 4 млн. лева , стана ясно след  неформална среща на министъра на регионалното развитие Николай Нанков и кмета на община Малко Търново Илиян Янчев. Регионалният министър потвърди въпросните средства за спешния ремонт на отсечката. В същото време ще започне нейното цялостното проектиране за изцяло нов капитален ремонт. Проектът би следвало да е готов до юни 2018.г и да се търсят 40 млн. лева за трасето, като в тази сума ще влезе и ремонта на пътя Босна-Визица.

Пред медии регионалният министър Нанков  посочи, че  пътят не е ремонтиран от 40 години. „Поели сме ангажимент и през 2018 година ще осигурим необходимите средства, които са между 3 и 4 млн. лв. за рехабилитация на отсечката Царево – Малко Търново по програма „Текущ ремонт“.

„Това, което гарантира министъра, не е лошо като начало, въпросът е да изпълни до край“ - коментира Янчев,  който следваше министъра по време на цялостната му обиколка в региона и настоява да се обърне внимание на пътищата в Странджа.

„С въпросните около 4 милиона като за начало ще бъде ремонтирана част от пътя  Царево – Малко Търново през Странджа, около 30 километра, които са в най-трагично състояние. Вероятно това ще стане през март идната година“ – сподели мнението си и кметът на община Царево инж. Лапчев.

В момента тече проектиране на отсечката Царево - Малко Търново - това обяви от своя страна и шефът на пътната агенция - инж. Дончо Атанасов. По думите му, към момента се извършват ремонтни работи по пътя Визица - Босна, който беше ремонтиран преди по малко от две години.

"Надяваме се работата там да приключи съвсем скоро. Плановете ни са да търсим финансиране и в рамките на следващата година да започне цялостна реконструкция на този път", допълни той.

Според Атанасов за пълната рехабилитация на отсечките Царево - Малко Търново и Граматиково - Визица през Босна, които са около 80 километра, ще бъдат нужни над 45 млн. лева. Едва след проектирането на първата ще се търси вариант за финансиране.

Дончо Атанасов определи инвестицията като "огромна" и допълни: "Трафикът в тези участъци е изключително разреден. Говорим за 200 или 300 моторни превозни средства на денонощие. Този път се използва интензивно само няколко месеца в година. От друга страна обаче, обновяването на пътната инфраструктура в някаква степен ще спре обезлюдяването на района."

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация