Предна В момента Следва
DUFFY MERCY

Новини Царево

Велики Петък - Царево с блокада на пътя

Велики Петък - Царево с блокада на пътя

Жители на Царево ще блокират пътя за Южното Черноморие в знак на протест, че от години няма изготвен общ устройствен план на общината. Местните хора обвиняват държавата в бездействие, което спира развитието на населените места в региона.

Протестът ще се проведе в петък, от 11 ч. За два часа второкласен път 99, който е основен от Бургас към Южното Черноморие, ще бъде блокиран.При моста на р. Караагач – на границата между общините Царево и Приморско. Очаква се, предвид почивните дни, трафикът тогава да бъде по-сериозен от обичайното.

Преработеният ОУП на Царево трябваше да е готов още в края на миналата година.

Съдебните спорове за плана продължават над 5 години, докато през 2014 г., ВАС допуска влизането му в сила. Двадесет дни след това, регионалният министър, тогава Десислава Терзиева, спира ОУП, нарежда неговото пълно изменение, както и изготвянето на цялостна екооценка.

С днешна дата общината няма действащ план, след като предишният бе отменен, а новият не е изготвен. В случая с Царево това е ангажимент на МРРБ.

Всяко изменение, строеж, реконструкция, създаване на дребен производствен бизнес, са свързани с ОУП. Без него не е възможно кандидатстването по нито един проект на ЕС. Съсловията в района са обрекли препитанието си на отмиране без развитие, защото липсата на един документ създава непреодолими административни пречки.

Жителите на общината не искат да бетонират Черноморието. Те просто желаят равни права като граждани на България.Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация