Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Великден за всеки

Великден за всеки

Националната кампания „Великден за всеки“  - „Дари празник на баба и дядо“ се провежда за трети път под патронажа на омбудсмана на Република България  Мая Манолова. Инициативата е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни –поколението на нашите родители, българските пенсионери.

Идеята на кампанията възникна след като г-жа Снежи Кежева от Плевен писа до омбудсмана във Фейсбук.  В писмото си жената се оплака, че няма да получи 40-те лева великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1. 00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

Тази година кампанията "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо" набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен Кръст (БЧК).

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNICRBGSF

Или чрез SMS 1255 - на стойност 1.00лв., освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК

www.redcross.bg


Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината – Царево или Приморско, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация