Предна В момента Следва
PINK GET THE PARTY STARTED

Новини Царево

Важна превенция: Укротиха Велека

Важна превенция: Укротиха Велека

Военни извършиха контролирани взривове на устието на река Велека. Причината за това стана опасността от наводнения. Нивото на реката се е покачило критично и тя е започнала да залива пътя за Царево. Мярката е превантивна и е взета от общината. Направени са над 20 взрива. Кметът на община Царево заяви, че река Велека и преди е създавала проблеми. 

"Вчера за по-малко от два часа реката се вдигна с метър, което ни накара да потърсим помощ и да реагираме светкавично. Предвид студения фронт, който очакваме, няма да има начин тази интервенция да се случи. Акцията продължи шест часа“, каза инж. Лапчев. Той увери, че няма да има последствия. 

„Не го правим за първи път. Направен е един проход, който така или иначе реката ще направи сама, но може да залее една огромна територия. Помогнахме малко на природата, за да не страдат хора”. Ситуацията в района вече е спокойна.

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупредиха шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по пътя Царево - Резово в участъка преди стоманения мост над река Велека, поради силни ветрове и опасност от заливане на пътното платно. 
Според метеоролозите в Бургаска област ще духа силен и бурен вятър от север-североизток. Валежите ще се усилят, като и по Черноморието вече ще са предимно от сняг. Очаква се образуване на значителна снежна покривка, преспи и навявания, заледени пътни участъци. Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация