Предна В момента Следва
CLEAN BANDIT ROCKABYE (FEAT. SEAN PAUL & ANNE - MARIE) GEONIS REMIX

Новини Царево

В Царево ще отбележат Никулден като Ден на града

В Царево ще отбележат Никулден като Ден на града

Нетърпение и предпразнично настроение се усеща в Царево и населените места на общината. Освен, че на 2 декември централната част на града ще грейне в коледна украса, на 6 декември предстои и честване Деня на града.

 

На свое заседание още през 2011 г. Общински съвет с Решение № 14, е обявил 6 декември, деня на Св. Николай Чудотворец – Никулден, за официален празник на гр. Царево, като е посочил, че същият ще бъде неработен  и неучебен ден за общинската администрация, дейностите към Общината, Историческия музей, Пристанището в  гр. Царево, СУ „Н.Й.Вапцаров” и ДГ „Ален мак”.

 

На самия празник сутринта в 9,00ч ще бъде отслужена празнична Света литургия в църквите „Св. Успение Богородично” и „Св. Цар Борис-Михаил”. По улиците на Царево ще премине литийно шествие, което ще бъде посрещнато тържествено на пристанището, където ще има и традиционен водосвет. 

 

С много спортни, музикални и други прояви ще бъде съпътстван празникът на Царево. В Общинския исторически музей цял ден ще посрещат гости с уникална новооткрита етнографска сбирка. Изненади и награди няма да липсват, а накрая ще бъде раздаден курбан за здраве.

 Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация