Предна В момента Следва
JAMELIA STOP

Новини Царево

В Царево идва "Спасителят" - откровен разговор за наркотиците

В Царево идва "Спасителят" - откровен разговор за наркотиците

Спектакълът на театрална формация „Улична банда” - „Спасителят” от Валентин Балабанов е насрочен за 23октомври от 12,30ч на сцената на НЧ „Г.Кондолов 1914” - Царево.

Организатори са Община Царево и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Поканени са всички ученици от 7 до 12 клас. Всеки, който има интерес, също е добре дошъл.

В „Спасителят” участват Ивайло Захариев (от сериала „Под прикритие”), Сребрина Христофорова, Валентин Балабанов, Вера Среброва. Организаторите изразяват надежда, че сред края на представлението ще има дискусия, в която младите хора ще споделят впечатленията и опита си.

Актьорът Ивайло Захариев участва не за първи път в кампания срещу дрогата. Представлението-разговор разказва историята на момиче, попаднало в капана на наркотиците.


"Моят герой, който е коминочистач, попада на нея и решава да й помага. В пиесaта има среща с нейния дилър и майкaта, която я е изоставила и работи в чужбина. Изглежда като напълно реална история", разказва Ивайло Захариев.

След пиесата и в Царево ще има дискусия с учениците. "За мен е важно да ги чуя. Това е кауза за мен и целия актьорски екип. Всеки от нас по свой начин е усетил, че това, което носи наркотикът на всеки човек, е пагубно. Аз доста дълго време съм бил от другата страна. Не съм бил зависим, но съм пробвал различни неща, които са ми замъглявали съзнанието. Виждал съм сериозно зависими хора и колкото и да са талантливи те са загубили своя шанс заради дрогата", казва Захариев.

Организаторите са  наясно, че децата не могат да бъдат държани „под похлупак", но целта на подобни прояви е, те да бъдат подготвени за срещата си с дрогата.

"Ако не познаваш дрогата, лесно можеш да попаднеш в нейния капан. Ако знаеш последствията, вече ще се замислиш много дали въобще да пробваш", убеден е Ивайло Захариев. Децата трябва да бъдат научени, че техният личен избор има сила. По думите на актьора, ако те са в уверени в това, че ако не купят дрога е нещо добро, все по-често ще правят този избор.

„Спасителят” е една от съвременните пиеси, разглеждани за участие в българските награди за принос към театралното изкуство „АСКЕЕР”.

 Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  ALWAYS REMEMBER US THIS DAY
 • 2
  ALMA
  PERFECT
 • 3
  GEORGE EZRA
  SHOTGUN
 • 4
  ARIANA GRANDE
  BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
 • 5
  RAG'N'BONE MAN
  GIANT
Цялата класация