Предна В момента Следва
TAYLOR DAYNE I'LL BE YOUR SHELTER
ON AIR 18:00 - 21:00
Power Hour Програмата

Новини Царево

В Приморско честваха Деня на християнското семейство и младеж

В Приморско честваха Деня на християнското семейство и младеж

Възпитаници на СУ „Н. Вапцаров“ в Приморско изненадаха своите родители по повод Деня на християнското семейство с интересен спектакъл. Децата от II б клас, преоблечени като приказни герои, представиха постановката „В света на приказките“.  В училището малчуганите дефилираха с чудновати костюми, като същевременно настойниците им трябваше да разпознаят на кои анимационни герои приличат.

Някои от тях се бяха дегизирали като принцеси и феи, други приличаха на магьосник, а трети бяха облечени като Червената Шапчица и Злия вълк. На сцената не липсваха Клоуни, Пинокио, Кума Лиса, и др.

Директорът на училището, Мариана Казларова, също присъства на спектакъла. Тя не пропусна да похвали децата с  високото им представяне в учебните часове и добави, че този месец именно те са носители на „купата“ на училището. Ако бъдат нейни носители три месеца поред, ще поучат подарък - екскурзия в България.

Честването на един от най-тачените празници продължи в Историческия музей, където ученици, от групата за български народни, християнски празници и обичаи, пресъздадоха живота на едно традиционно българско семейство. Облечени в народни носии и седнали пред маса с типични български ястия, те отправиха апел към препълнената зала: „Отдайте почит на най-близките си, защото кой друг, ако не родителите ви заслужават уважение и благодарност затова, че са ви отгледали и възпитали на любов и добродетелност“.  Power TOP 30

 • 1
  LENNY KRAVITZ
  LOW
 • 2
  MATOMA & ENRIQUE IGLESIAS
  I DON'T DANCE (WITHOUT YOU)
 • 3
  KAZKA
  ПЛАКАЛА
 • 4
  COLONEL BAGSHOT & MAHMUT ORHAN
  6 DAYS
 • 5
  MALUMA & SHAKIRA
  CLANDESTINO
Цялата класация