Новини Царево

В Приморско честваха Деня на християнското семейство и младеж

В Приморско честваха Деня на християнското семейство и младеж

Възпитаници на СУ „Н. Вапцаров“ в Приморско изненадаха своите родители по повод Деня на християнското семейство с интересен спектакъл. Децата от II б клас, преоблечени като приказни герои, представиха постановката „В света на приказките“.  В училището малчуганите дефилираха с чудновати костюми, като същевременно настойниците им трябваше да разпознаят на кои анимационни герои приличат.

Някои от тях се бяха дегизирали като принцеси и феи, други приличаха на магьосник, а трети бяха облечени като Червената Шапчица и Злия вълк. На сцената не липсваха Клоуни, Пинокио, Кума Лиса, и др.

Директорът на училището, Мариана Казларова, също присъства на спектакъла. Тя не пропусна да похвали децата с  високото им представяне в учебните часове и добави, че този месец именно те са носители на „купата“ на училището. Ако бъдат нейни носители три месеца поред, ще поучат подарък - екскурзия в България.

Честването на един от най-тачените празници продължи в Историческия музей, където ученици, от групата за български народни, християнски празници и обичаи, пресъздадоха живота на едно традиционно българско семейство. Облечени в народни носии и седнали пред маса с типични български ястия, те отправиха апел към препълнената зала: „Отдайте почит на най-близките си, защото кой друг, ако не родителите ви заслужават уважение и благодарност затова, че са ви отгледали и възпитали на любов и добродетелност“.  Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация