Предна В момента Следва
MELANIE FIONA MONDAY MORNING
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

В памет на Евелин Дуков от Царево - "Всички искаме справедливост"!

В памет на Евелин Дуков от Царево - "Всички искаме справедливост"!

Тази сутрин в Общинския съвет в Царево бе гласувана декларация, която да подкрепи исканията на хората от общината за по-строги санкции за пияните и дрогирани шофьори.  Абсолютно единодушно местните депутати с подписите си подкрепиха близките и приятелите на загиналия преди година Евелин Дуков от Царево. 33-годишният мъж беше нелепо прегазен от пиян шофьор на кръстовище в Приморско

Тази сутрин близки и приятели на Евелин  излязоха на протест пред Съдебната палата в Бургас. Младият мъж все още не е получил справедливо решение за отнетия си човешки живот.

33-годишният Евелин е карал велосипед от Царево до Приморско, за да отиде при съпругата си. На входа на града е пометен от шофьор, карал в насрещното с 94 км/час.  

Шофьорът избяга от мястото на инцидента, а по-късно бе заловен от полицията. Установено е, че е шофирал с 2,7 промила алкохол в кръвта. Той и до момента отрича да е виновен за катастрофата, като обяснява, че не помни нищо. И днес светофарът на кръстовището не работи.
Днес започва процесът срещу 59-годишния Владимир Колев , виновникът за инцидента. Той е с мярка за неотклонение „подписка”.
Съпругата на Евелин заяви, че се събира подписка, а хората от цялата страна подкрепят исканията им за по-големи наказания. Искат минимална присъда от 10 г., а максимална от 30 години лишаване от свобода, когато при тежки пътни инциденти е причинена смърт на участник в движението.  

 „Не може безотговорно да се качваш пиян на колата и да си мислиш само, че може би на теб няма да се случи. Събираме подписка, за да се промени законът и годините да стигат до 30 при подобни произшествия при особено тежки обстоятелства”, каза още Людмила Дукова.
„Искаме законът да бъде променен и това да не се третира като ПТП, за нас си е убийство”, каза Иван Гайков, един от най-близките приятели на Евелин. „В момента в България е по-безобидно да убиеш някого с кола, отколкото да вземеш рушвет. Това е недопустимо”! 

„Трябва да има справедолвост и отправям апел: Всички да сме по-отговорни. Да се спре с шофирането в пияно състояние. Погледнете какво се случва - всеки ден има смъртен случай на улицата. Трябва  будна гражданска позиция.  Крайно време е обществото да крещи да се спре с убийството по пътищата. 

В случая с Евелин имаме плачеща майка, която няма как да обясни на детето си къде е баща му. А от другата страна има един човек, който се мъчи да обясни на съда как не можел да си спомни да се е случило нещо. Това е ужасно несправедливо" - е мнението на кмета на община Царево инж. Георги Лапчев.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация