Предна В момента Следва

Новини Царево

В очакване на паламуд

В очакване на паламуд

 

Рибарите се жалват, че тази година няма паламуд. „Паламуд няма в големи количества, както беше през миналата година. Няма добър улов и заради лошото време, при което рибарите избягват да излизат с лодки и малки корабчета в бурното открито море“, коментира един от риболовците в Царево. Според него има дали поверие, дали цикличност в слуха, че ако се случи богата на паламуд година, следващите три са сравнително слаби.

 През септември рибарите от Царево и Ахтопол се бяха похвалили, че вадят на ден по 400-500 паламуда, но след това лошото време прекъсна работата им.

Заради спрения улов и бурното море рибарите търпят големи загуби, защото само едно влизане с лодка в морето струва около 50 лева. Затова тези дни всички лодки стоят на кея в Царево и почти никой не влиза в морето.

Доста лодки са зазимени. Малцина са тези, които още чакат рибата да се появи. "Надяваме се, разбира се. Нали затова сме тук. Чакаме я да дойде и да видим, ако хванем ще хванем. Ако имаме късмет, ще хванем", философски разсъждават рибарите, докато пият кафе в керханата,която на шега наричат „местния парламент”.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация