Предна В момента Следва
IMANBEK & BYOR BELLY DANCER

Новини Царево

В община Приморско събират отпадъците разделно

В община Приморско събират отпадъците разделно

В община Приморско е въведена двукомпонентна система за разделно събиране на отпадъци. В контейнерите със зелени капаци се изхвърля стъкло. Контейнерите със синьо-жълти капаци са с едно отделение и са предназначени за смесени отпадъци от хартия, пластмаса и метал. Предназначението на всички контейнери е обозначено със специални стикери.

До контейнерите за разделно събиране на отпадъци са поставени и контейнери за смесен битов отпадък.

Двукомпонентната система за разделно събиране на отпадъци в общината е въведена на основание на наредбата за опаковките и отпадъците от опаковки след съгласуване с РИОСВ – Бургас. С решение от РИОСВ-Бургас Община Приморско и Общинско предприятие „Чистота и озеленяване” има право да извършва дейности с отпадъци (събиране, транспортиране, сепарация и др.).

Общинската администрация в Приморско призовава гражданите да се съобразят с изискването за разделно събиране на отпадъци, като използват специално поставените за целта контейнери.

По въпроси, възникнали във връзка с дейностите, които Общината осъществява или контролира, гражданите могат да се обръщат към съответните специалисти.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация