Предна В момента Следва
MADCON DON'T WORRY (FEAT. RAY DALTON)
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

В КИТЕН ПРИЕХА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА КООПЕРАТИВНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ДО 2030 Г.

В КИТЕН ПРИЕХА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА КООПЕРАТИВНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ДО 2030 Г.

В два поредни дни – на 3 и 4 октомври 2018 г.,  Китен се превърна в център, в който водещи кооперации, кооперативни съюзи, кооперативни търговски дружества и Централният кооперативен съюз дискутираха своето развитие и най-ефективния път за неговото постигане.

За обсъждане на основната тема "Стратегия за развитие на кооперативните организации 2030: цели, политики, действия" бяха сформирани три работни групи: единна търговска политика, интегрирани проекти и финансова устойчивост, ангажираност и видимост. Съвещанието беше открито от проф. Петър Стефанов, председател на ЦКС, който подчерта, че изготвянето на Стратегия 2030 е една от най-важните крачки в развитието на кооперативните организации през следващите години.

"Това, което е безспорно, е, че независимо от различните икономически, социални и политически промени, независимо от кризите и възходите, успяваме не само да присъстваме, но и да участваме активно в социално-икономическия живот на страната. Днес най-голямото ни предизвикателство е на базата на съществуващите резерви и енергия да обединим силите си и да превърнем тревогата от настоящето в надежда за бъдещето и условие за успех", подчерта проф. Стефанов.

Именно идеята за обединение на ресурсите и постигане на градивен диалог бяха в основата на националното съвещание. Представителите на кооперативните организации се запознаха с възможните сценарии за развитие до 2030 г. и единодушно се обединиха около петия сценарий - ПРАВИМ МНОГО ПОВЕЧЕ ЗАЕДНО.

Петте кооперативни сценария бяха разработени в унисон с тези в Бялата книга за бъдещето на Европа, които страните-членки на Европейския съюз обсъждат. Заедно с резултатите от проведената анкета сред кооперативните организации в страната те станаха повод за оживена дискусия във всички работни групи. На базата на споделения опит и добри практики участниците в националното съвещание формулираха ключови икономически и организационни акценти, за решаването на които ще бъдат разработени стратегическите пътни карти до 2030 г.

След като Управителният съвет на Централния кооперативен съюз утвърди Стратегията за устойчиво развитие на кооперативните организации, той взе решение до 30 март 2019 г. да бъдат изготвени Стратегически пътни карти за реализирането й във всяко едно направление. Те ще бъдат достатъчно гъвкави, за да се адаптират към нуждите на отделните кооперативни структури, но и достатъчно точни и ясни, за да посочат пътя за развитие до 2030 г.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация