Предна В момента Следва
ARTEMAS I LIKE THE WAY YOU KISS ME

Новини Царево

В двора на приморското училище издигнаха паметник на патрона му - Никола Вапцаров

В двора на приморското училище издигнаха паметник на патрона му - Никола Вапцаров

С първия училищен звънец 44 първокласника прекрачиха прага на училищата „Н. Й. Вапцаров” в Приморско и „Христо Ботев” в Ново Паничарево. Тържественото откриване на учебната година в морската община събра ученици, учители, родители, приятели и представители на местната власт.

Церемонията за първия учебен ден в Приморско започна с приветствие от директора Мариана Казларова, която поздрави учениците и учителите с настъпването на учебната година. За поредна година г-жа Казларова връчи и купата на училището, която ще осигури награда на най-добре представилият се клас през учебната 2019/2020 учебна година.

Специален акцент на първия учебен ден в Приморско бе откриването на бюст паметник на патрона на училището Никола Й. Вапцаров. 2,5-метровият паметник е  дело на скулптора Ваньо Колев.

Тази година класните стаи, които посрещнаха най-малките ученици, бяха напълно обновени. В тях първокласниците ще се радват на ново обзавеждане и интерактивни дъски, на които ще се обучават в компютърно моделиране. За първа година часовете по информационно обучение влизат в програмата на първи клас.

За по-големите ученици е обновеният кабинет по природни науки, в които също е поставена интерактивна дъска. Освен ново обзавеждане, в помощ на учениците са осигурени консумативи и материали, които ще оптимизират учебния процес.

От учебната 2019/20120 година училищните звънци вече са електронни. Компютърна система, чрез която се засича начало и край на часа, ще спомогне за точното определяне времетраенето на учебния процес. Част от подовите настилки на класните стаи също са подменени, а осветлението в училищния двор  вече е с часовников механизъм.

Стартът на новата учебна година в Ново Паничарево бе даден от кмета на селото Яна Жекова. Училището там също посрещна своите възпитаници с нова визия – санирана и реновирана сграда. Това бе втори етап от ремонтните дейности, които са финансирани директно от Министерство на образованието и науката.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация