Предна В момента Следва
NINA SKY FEAT. JABBA MOVE YOURE BODY

Новини Царево

Удължават срокът за спирането на строителството край “Арапя“

Удължават срокът за спирането на строителството край “Арапя“

Временно се удължава срокът за спирането на строителството край къмпинг “Арапя“ и в местността „Алепу“ по Южното Черноморие. От ДНСК обявиха, че строителството на двете места не е безспорно незаконно, но има установени отклонения и нередности в техническата документация. 

За к-г „Корал“ пък има разпореждане на МОСВ от 2014-та година, с което не се допускат строителни дейности, тъй като не са проведени процедури по Закона за опазването на околната среда.

23 вилни къщи трябва да бъдат построени край къмпинг „Арапя“. В момента 4 от тях са в процес на строеж, но няма изграден временен път, по който да се движи тежката техника. За него има проектна документация, но тя не е одобрена от Община Царево. Няма разрешително за изграждането и на канализация, а строителната площадка не е оградена. 

Тепърва ще се разглежда изграждането на ваканционно селище върху двата поземлени урегулирани имота, каза директорът на ДНСК инж. Иван Несторов. В местността „Алепу“ пък е извършено едновременно строителство на геозащитно съоръжение и на основите на жилищна сграда, което е недопустимо. 

Докато не бъде приключено брегоукрепването там и не се извърши мониторинг от контролните органи на обекта и там сктроителството ще бъде спряно.За целта ще бъдат изпратени разпоредителни писма до кметовете на Созопол и Царево, уточни инж. Несторов.

"В рамките на един ден се пише една заповед, която се връчва на възложителя, за да може да се спре строителството на обекта."Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация