Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Училището в Приморско с нови придобивки

Училището в Приморско с нови придобивки

На СОУ „Никола Вапцаров" в гр. Приморско бяха предоставени учебни лабораторни пособия и уреди за кабинетите по химия, физика и биология за учениците от V до XII клас.

Това включва набор за анализ на вода, почва и обща екология, станция за мониторинг на въздуха, метеорологична станция, микроскопи и др.

В допълнение, като част от проекта, учителите по природни науки ще могат да се възползват от програми за обучение с цел повишаване на тяхната квалификация.

„Радваме се да подкрепим община Приморско в развитието на образованието в природните науки. Образованието в науката, технологиите, инженерството и математиката е основен приоритет за нас,  когато говорим за социални инвестиции в световен мащаб, защото смятаме, че тези умения са от съществено значение за развитието на енергийния сектор.

Надяваме се новото оборудване да стимулира учениците да развият своите таланти и тук да се изградят бъдещите млади учени и изобретатели на България" коментира г-жа Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, с чиято помощ се осъществи проектът. 

„Една известна сентенция казва, че училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение, и трябва да го държите много здраво, ако не искате да изпуснете бъдещето от ръцете си.

С мисълта, че децата са нашето бъдеще и с грижата за тях, избрахме да осигурим пособия за часовете по биология, химия и физика. Считам, че възможността децата да работят в екип, провеждайки различни опити ще повиши интереса им към природните науки и изследователската дейност.

По този начин образованието, което осигуряваме, ще бъде ориентирано не само към усвояване на определени знания от учениците, но и към развитие на личности с познавателни и творчески способности" сподели г-н Димитър Германов, кмет на община Приморско.
Проектът стана възможен благодарение на дарение от 55 000 евро.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация